Meniu
Prenumerata

sekmadienis, balandžio 28 d.


UKRAINOS ORO GYNYBA
Po naujametinių Rusijos antskrydžių – naujos NATO ir Ukrainos derybos dėl oro gynybos
ELTA
Unian
Karas Ukrainoje.

Kitą savaitę NATO ir Ukrainos ambasadoriai surengs specialų susitikimą, kurio tikslas – paskatinti Aljansą greičiau pristatyti Kyjivui reikalingą oro gynybą.

Maskva per Naujuosius metus surengė vienas didžiausių nuo pirmųjų invazijos dienų raketų ir dronų atakų prieš Ukrainą. Gruodžio 29 d. per antskrydį Kyjive žuvo mažiausiai 32 žmonės.

„NATO generalinis sekretorius Jensas Stoltenbergas kitą trečiadienį sušauks NATO ir Ukrainos tarybos posėdį, – sakė NATO atstovas Dylanas White'as. – Susitikimas vyks ambasadorių lygmeniu ir šaukiamas Ukrainos prašymu po neseniai įvykdytų Rusijos raketų ir bepiločių orlaivių atakų prieš Ukrainos civilius gyventojus, miestus ir miestelius“.

D. White'as pridūrė, kad „NATO sąjungininkės jau pristatė Ukrainai daugybę oro gynybos sistemų ir yra įsipareigojusios toliau stiprinti Ukrainos gynybą“.

Kyjivo teigimu, naujausios atakos rodo, kad Vakarų sąjungininkės turi paspartinti oro gynybos įrangos, kovinių bepiločių orlaivių ir ilgojo nuotolio raketų pristatymą. Šis raginimas skelbiamas dėl aklavietės Kongrese išsekus NATO vadovaujančių JAV paramai.

Parama Ukrainai yra prezidento Joe Bideno prioritetas, JAV ginklai ir finansinė pagalba turi lemiamą reikšmę provakarietiškai šaliai kovojant su puolančiomis Rusijos pajėgomis. Tačiau pastangas stabdo respublikonai, atsisakantys patvirtinti naujas biudžeto išlaidas, jei demokratai pirmiau nesutiks imtis plataus masto griežtų naujų priemonių prieš nelegalią migraciją per pietinę JAV sieną.

2024 01 04 13:05
Spausdinti