Meniu
Prenumerata

ketvirtadienis, gegužės 2 d.


RUSIJA
Po pertraukos V. Putinas vėl rengia metų pabaigos spaudos konferenciją
ELTA
kremlin.ru
Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas.

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas ketvirtadienį po dvejų metų pertraukos ketina vėl surengti metų pabaigos spaudos konferenciją. Praėjusiais metais šis televizijos maratonas buvo atšauktas.

Valstybinė televizija tiesiogiai transliuos kelių valandų trukmės laidą, kurioje V. Putinas apžvelgs praėjusius metus.

Šį kartą bus surengta spaudos konferencija, kurioje dalyvaus atrinkti žurnalistai, o po to vyks klausimų ir atsakymų sesija eiliniams rusams, pavadinta „Tiesioginė linija su Vladimiru Putinu“.

Šia laida V. Putinas siekia pasirodyti kaip rūpestingas ir problemas sprendžiantis vadovas.

„Tiesioginė linija“ suteikia galimybę piliečiams užduoti klausimus Kremliaus vadovui. Jų klausimai paprastai būna susiję su vidaus problemomis, dažniausiai – su sveikatos apsauga, ekonomika ir infrastruktūra.

Rusijos valstybinė žiniasklaida pranešė, kad jau pateikta daugiau kaip pusantro milijono klausimų.

V. Putinas, kuris nuo 2000 metų eina prezidento arba ministro pirmininko pareigas, kasmet rengia tokius žiniasklaidos renginius, kurie kartais trunka ilgiau nei keturias valandas.

Tačiau praėjusį gruodį jis pirmą kartą per 10 metų atšaukė spaudos konferenciją. Tada Kremliaus stebėtojai buvo įsitikinę, kad V. Putinas norėjo išvengti užsienio žurnalistų klausimų tuo metu, kai jo kariuomenė patyrė virtinę nesėkmių Ukrainoje.

Praėjus metams, Ukrainos kontrpuolimas, kuriuo siekiama susigrąžinti Rusijos užimtą teritoriją, stringa, o V. Putinas atrodo vis labiau užtikrintas, kad laimės savo pradėtą karą.

Kremliaus atstovas spaudai Dmitrijus Peskovas sakė, kad sesija prasidės 10 val. ryto. Planuojama, kad programa truks apie tris valandas, tačiau D. Peskovas teigė, kad laiko limito nėra.

Skirtingai nuo ankstesnių V. Putino metų pabaigos spaudos konferencijų, šį kartą nebuvo oficialios akreditacijos procedūros, o Kremlius išdalijo kvietimus tik atrinktiems žurnalistams.

Tai pirmas kartas nuo 2022 metų vasario mėnesį prasidėjusio Rusijos plataus masto karo prieš Ukrainą, kai V. Putinas darys pareiškimą tokiu formatu.

2023 12 14 08:52
Spausdinti