Meniu
Prenumerata

penktadienis, balandžio 26 d.


KARAS UKRAINOJE
Po smūgių virtinės pusė Ukrainos sostinės gyventojų vis dar neturi elektros
BNS
Scanpix
Kyjivas, Ukraina.

Kyjivo meras pranešė, kad penktadienį beveik pusė miesto gyventojų vis dar neturi elektros po Rusijos raketų atakų Ukrainos energetinei sistemai.

„Trečdalyje Kyjivo namų jau yra šildymas ir specialistai toliau jį atnaujina. Pusė vartotojų vis dar neturi elektros energijos“, – dvi dienos po Rusijos atakų virtinės paskelbė meras Vitalijus Klyčko.

„Dienos metu energetikos bendrovės planuoja pakaitomis atnaujinti elektrą visiems vartotojams“, – parašė V. Klyčko platformoje „Telegram“. Šiuo metu Kyjive oro temperatūra artėja prie nulio.

Ukrainos valstybinės elektros tinklų operatorės „Ukrenerho“ vadovas Volodymyras Kudryckis sakė, kad visoje šalyje vis dar vyksta remonto darbai ir kad po vėliausių Maskvos išpuolių prieš energetinę sistemą jau įveiktas „sunkiausias etapas“.

Milijonai ukrainiečių liko be elektros energijos po to, kai Rusija trečiadienį paleido apie 70 raketų. Ukrainos vandentiekio ir elektros infrastruktūrą Rusija taip pat atakavo dronais.

Šias Kremliaus sistemingas atakas Ukrainos sąjungininkai Vakaruose pasmerkė kaip karo nusikaltimą. Jos buvo surengtos Rusijai toliau patiriant karines nesėkmes fronte.

Tuo tarpu Maskva teigė, kad esą taikosi tik į su kariuomene susijusią infrastruktūrą, ir kaltino Kyjivą dėl elektros tiekimo sutrikimų poveikio civiliams gyventojams.

Kremlius pareiškė, kad Ukraina gali nutraukti visas šias kančias, jeigu sutiks su Rusijos keliamais reikalavimais.

2022 11 25 13:26
Spausdinti