Meniu
Prenumerata

penktadienis, kovo 29 d.


G 20
Po sprogimo Stambule R. T. Erdoganas atvyko į Indonezijos G 20 susitikimą
BNS
Scanpix
R. T. Erdoganas.

Turkijos prezidentas Recepas Tayyipas Erdoganas pirmadienį atskrido į Balio salą Indonezijoje dalyvauti Didžiojo dvidešimtuko (G 20) viršūnių susitikime, praėjus kelioms valandoms po to, kai jo gimtąjį Stambulą sukrėtė sprogimas, dėl kurio valdžia apkaltino kurdų separatistus.

Prieš išvykdamas iš Turkijos R. T. Erdoganas sakė, kad „bjaurus išpuolis“, per kurį miesto centre žuvo mažiausiai šeši žmonės, turėjo „teroro kvapą“.

Sekmadienį sprogimas, per kurį žuvo šeši žmonės ir dešimtys buvo sužeisti, nugriaudėjo judrioje Stambulo prekybos gatvėje.

Turkijos vidaus reikalų ministras apkaltino Kurdistano darbininkų partiją (PKK) atsakomybe už sprogimą.

PKK, Ankaros ir jos Vakarų sąjungininkių įtraukta į teroristinių organizacijų sąrašą, nuo praėjusio amžiaus aštuntojo dešimtmečio tęsia mirtiną sukilimą už kurdų savivaldą pietryčių Turkijoje.

„Asmuo, padėjęs bombą, buvo suimtas“, – sakė vidaus reikalų ministras Suleymanas Soylu pareiškime, kurį transliavo oficialioji naujienų agentūra „Anadolu“.

Ši grupuotė, prieš kurią nuolat vykdomos Turkijos karinės operacijos, taip pat yra Švedijos ir Turkijos, nuo gegužės mėnesio blokuojančios Stokholmo stojimą į NATO, kaltindama jį nuolaidžiavimu PKK, nesutarimų centre.

2022 11 14 09:14
Spausdinti