Meniu
Prenumerata

sekmadienis, birželio 16 d.


KREMLINOLOGIJA
Pokyčiai Rusijos valdžioje – tai siekis optimizuoti ekonomiką ir armiją ilgam karui
Evaldas Labanauskas, IQ biuro Briuselyje vadovas
Scanpix
Vladimiras Putinas.

Ką reiškia pastarųjų savaičių pokyčiai Kremliuje? IQ atsakymo ieško su Briuselyje dirbančiu Rusijos ekspertu Bartłomiejumi Gajosu, Juliuszo Mieroszewskio dialogo centro vyresniuoju tyrėju.

Praėjusią savaitę Vladimiras Putinas patvirtino naująją Rusijos vyriausybę, kurioje liko tas pats premjeras ir iš esmės paliekamas ankstesnis ministrų kabinetas, nors paskiriami nauji energetikos, sporto, transporto, pramonės ir žemės ūkio ministrai. Įdomiausia, kad gynybos ministrą Sergejų Šoigų pakeitė buvęs vicepremjeras Andrejus Belousovas. Iki šiol artimas V. Putinui S. Šoigu iš gynybos ministro pareigų perkeltas į nacionalinio saugumo tarybos vadovo postą, kurį iki šiol užėmė kitas įtakingas Kremliaus veikėjas Nikolajus Patruševas. Pastarasis tapo V. Putino padėjėju.

– Ką, jūsų nuomone, reiškia pokyčiai Rusijos vyriausybėje? Ką jie parodo apie V. Putino valdžią? Gal galima įžvelgti, kad jo režimas susilpnėjo?

– Mano nuomone, V. Putinas stengiasi sumažinti įtampą tarp verslo ir karo veiksmų, o naujasis gynybos ministras A. Belousovas turėtų palengvinti abiejų sričių bendradarbiavimą.

2024 05 22 14:57
Spausdinti