Meniu
Prenumerata

penktadienis, balandžio 26 d.


PABĖGĖLIAI
Prancūzija kovoja su migrantų stovyklomis
BNS
Pixabay

Prancūzijos policija antradienį išardė paskutinę migrantų palapinių stovyklą Paryžiaus šiaurės rytuose ir perkėlė 427 žmones į prieglaudas pagal vyriausybės planą dėl migrantų pašalinimo iš gatvių.

Migrantai, tarp kurių buvo keturios moterys, gyveno 266 palapinėse ir laikinose pastogėse prie kanalo įrengtoje stovykloje, „pilnoje atliekų ir šiukšlių, knibždančioje žiurkių ir skleidžiančioje nuodingą bei šlykštų šlapimo ir išmatų kvapą“, nurodė tarnybos.

Pastaraisiais metais aplink Prancūzijos sostinę atsirado dešimtys neoficialių stovyklų. Daugelis migrantų nori pasiekti Kalė – šiaurinį Lamanšo sąsiaurio uostamiestį, iš kur įmanoma patekti į Didžiąją Britaniją.

Prancūzijos tarnybos reguliariai likviduoja tokias stovyklas, teigdamos, kad jos kelia pavojų visuomenės sveikatai.

Tačiau kritikai tvirtina, kad jei vyriausybė nepasirūpins ilgalaikiu šių asmenų apgyvendinimu, taip pat nesiims sparčiau spręsti teisėto jų buvimo šalyje klausimo, daugelis migrantų tiesiog sugrįš į gatves.   

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB BNS sutikimo draudžiama

2020 02 04 12:31
Spausdinti