Meniu
Prenumerata

ketvirtadienis, balandžio 25 d.


Prasidėjo Mariupolio gamyklos „Azovstal“ šturmas
Alfa.lt
UNIAN
Dega „Azovstal“ gamykla.

Rusijos okupantai pradėjo puolimą prieš „Azovstal“ gamyklą Mariupolyje, pranešė karo korespondentas Andrejus Tsaplienka.

Tą pačią informaciją jam patvirtino ir Azovo pulko vado pavaduotojas.

„Šiuo metu bandoma įsilaužti į gamyklos teritoriją. Informaciją patvirtina Azovo pulko vado pavaduotojas. Daugiau detalių kol kas nėra“, – sakė A. Tsaplienka.

Vaizdai, kaip šturmuojamas „Azovstal“:

Jis priminė, kad prieš šturmą Rusijos aviacija keletą valandų iš eilės bombardavo „Azovstal“. Kilo didelio masto gaisras, dūmų stulpelis matomas visuose Mariupolio rajonuose.

Telegram
Degantis „Azovstal“.

Azovo pulko vado pavaduotojas Svjatoslavas Palamaras „Kalyna“ teigia, kad „visą naktį buvome bombarduojami, žuvo dvi civilės moterys, o dabar šturmuojamas „Azovstal“.

Jis paaiškino, kad okupantų pajėgos yra gausios. Šturmuojama tiek tankai, tiek bandoma priplaukti valtimis. S. Palamaras vėl paskatino evakuoti civilius.

Iš gamyklos teritorijos, pasak Ukrainos prezidento Volodymyro Zelenskio, užvakar buvo evakuota apie 100 žmonių. Šiuo metu gamykloje likę apie 200 civilių ir 2 tūkst. kareivių.

Rusijos Federacijos gynybos ministerija jau surado pasiteisinimą šturmui ir ciniškai pareiškė, kad „jie pradėjo naikinti Azovo ir Ukrainos ginkluotųjų pajėgų šaudymo pozicijas iš „Azovstal“ į Rusijos pajėgas bei pažeidė tylos režimą“.

Mariupolio patrulių policijos skyriaus viršininkas Michailas Veršininas pasakoja, kad dabar keliose vietose šturmuojama gamykla: „Ginamės, kovojame atgal“.

2022 05 03 14:17
Spausdinti