Meniu
Prenumerata

šeštadienis, balandžio 20 d.


BUNDESTAGAS
Preliminarūs Vokietijos rinkimų rezultatai: socialdemokratai rinkimuose įveikė A. Merkel bloką
BNS
Scanpix
A. Merkel.

Vokietijos centro kairės Socialdemokratų partija (SPD) sekmadienį įvykusiuose nacionaliniuose rinkimuose laimėjo daugiausiai balsų, labai maža persvara įveikusi darbą baigiančios kanclerės Angelos Merkel centro dešinės sąjungą, rodo anksti pirmadienį paskelbti preliminarūs oficialūs rezultatai.

Suskaičiavus balsus visose 299 apygardose rinkimų komisija savo interneto svetainėje paskelbė, kad socialdemokratai gavo 25,7 proc., o A. Merkel blokas – Krikščionių demokratų sąjunga (CDU) ir jos partnerė Bavarijoje Krikščionių socialinė sąjunga (CSU) – 24,1 proc. balsų.

Tai prasčiausias CDU-CSU rezultatas.

Žalieji, gavę 14,8 proc. balsų, liko trečioje vietoje, o verslui palanki Laisvoji demokratų partija (FDP) su 11,5 proc. balsų – ketvirtoje. Abi šios partijos jau yra užsiminusios, kad nori aptarinėti galimybes formuoti trijų partijų valdantįjį aljansą su kuria nors iš dviejų didžiųjų varžovių.

Kraštutinių dešiniųjų „Alternatyva Vokietijai“ per sekmadienio balsavimą gavo 10,3 proc., o kraštutinė kairioji Kairės partija (Die Linke) – 4,9 proc. balsų.

Pirmą kartą nuo 1949-ųjų danų mažumos partija SSW turi gauti vietą parlamente, sakė pareigūnai.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB BNS sutikimo draudžiama

2021 09 27 09:42
Spausdinti