Meniu
Prenumerata

penktadienis, kovo 29 d.


COVID-19
PSO: Kinijos strategija „nulis COVIDo“ nėra tvari
BNS
Scanpix

Kinijos kovos su pandemija strategija „nulis COVIDo“ nėra tvari, antradienį pareiškė Pasaulio sveikatos organizacija (PSO).

Organizacija nurodė pasakiusi tai Pekinui ir paraginusi jį keisti politiką.

Grumdamasi su didžiausiu COVID-19 protrūkiu nuo pandemijos pradžios Kinija taiko drakoniškas priemones ir jau ištisas savaites neleidžia daugumai iš 25 mln. Šanchajaus gyventojų išeiti iš namų.

Griežtas karantinas Šanchajuje kelia pasipiktinimą ir provokuoja retai Kinijoje pasitaikančius protestus, o sostinėje Pekine pamažu varžomas žmonių judėjimas.

Kinija yra paskutinė didelė ekonomika, dar besilaikanti nulinės tolerancijos pandeminiam koronavirusui.

„Kai kalbame apie strategiją „nulis COVIDo“, negalvojame, kad ji yra tvari, atsižvelgdami į dabartinį viruso elgesį ir tai, ko tikimės ateityje“, – spaudos konferencijoje sakė PSO vadovas Tedrosas Adhanomas Ghebreyesusas.

„Aptarėme šį klausimą su kinų ekspertais ir nurodėme, kad šis metodas nebus tvarus. Labai svarbus bus perėjimas prie kitos strategijos“, – sakė jis.

Kinijos kova su virusu turi svarbų politinį aspektą – prezidentas Xi Jinpingas savo lyderystę sieja ir su kinų gyvybių apsaugojimu nuo COVID-19.

Nepaisydamas visuomenės nepasitenkinimo prezidentas tik dar labiau griežtina politiką „nulis COVIDo“.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB BNS sutikimo draudžiama

2022 05 11 09:33
Spausdinti