Meniu
Prenumerata

šeštadienis, balandžio 20 d.


COVID-19
PSO vadovas: pasaulis gali būti pavargęs nuo koronaviruso, bet šis nuo mūsų – ne
BNS
Unsplash

Pasaulio sveikatos organizacijos (PSO) vadovas pirmadienį paragino visus tęsti kovą su koronavirusinės infekcijos COVID-19 pandemija ir perspėjo, kad pasauliui jau gali būti nusibodusi kova su koronavirusu, bet šis „nėra pavargęs nuo mūsų“.

Kalbėdamas per PSO metinę asamblėją, atnaujintą pirmadienį po gegužę paskelbtos pertraukos, organizacijos generalinis sekretorius Tedrosas Adhanomas Ghebreyesusas taip pat pasveikino Joe Bideno išrinkimą naujuoju JAV prezidentu ir išreiškė viltį, kad tai gali siųsti žinią, jog pasaulyje bus glaudžiau bendradarbiaujama, kad pandemija būtų sustabdyta.

Pasak jo, žmonėms gyvybiškai svarbu vadovautis mokslo rekomendacijomis ir atsispirti pagundai virusą ignoruoti.

„Mes galim būti pavargę nuo COVID-19. Tačiau ji nėra pavargusi nuo mūsų“, – kalbėjo Tedrosas Adhanomas Ghebreyesusas.

PSO vadovas pats yra izoliavęsis dėl kontakto su žmogumi, kuriam buvo patvirtinta COVID-19.

„Jis medžioja tuos, kieno sveikata silpnesnė, bet taip pat medžioja mūsų silpnybes: nelygybę, susiskaldymą, neigimą, polinkį įsivaizduojamus dalykus laikyti tikrais ir piktybinį neišmanėliškumą“, – aiškino Tedrosas Adhanomas Ghebreyesusas.

„Negalime su juo susiderėti – arba užmerkti akis ir tikėtis, kad tai praeis, – pridūrė jis. – Jis [virusas] nekreipia jokio dėmesio į politinę retoriką ar sąmokslo teorijas.“

„Mūsų vienintelė viltis – mokslas, sprendiniai ir solidarumas“, – pabrėžė PSO vadovas.

Šie komentarai nuskambėjo COVID-19 pandemijai nusinešus jau daugiau kaip 1,25 mln. žmonių gyvybių visame pasaulyje. Virusu, kuris praeitų metų pabaigoje pirmąkart buvo aptiktas Kinijoje, užsikrėtė jau daugiau kaip 50 mln. žmonių.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB BNS sutikimo draudžiama

2020 11 09 17:47
Spausdinti