Meniu
Prenumerata

sekmadienis, rugsėjo 8 d.


SLOVAKIJA
R. Fico gyvybei pavojus negresia, tačiau sveikatos būklė išlieka „labai rimta“
ELTA
Scanpix
Robertas Fico.

Per išpuolį pašauto Slovakijos ministro pirmininko Roberto Fico būklė po operacijos yra „stabili“, tačiau išlieka „labai rimta“. Tai pranešė vicepremjeras Robertas Kaliňákas ir F. D. Roosevelto ligoninės Banska Bistricoje atstovas. Pasak ligoninės direktorės Miriam Lapuníkovos, premjerą penkias valandas operavo dvi medikų komandos – „pacientui nustatytos kelios šautinės žaizdos“.

R. Kaliňákas padėkojo visiems ligoninės gydytojams. „Dėl sudėtingų sužalojimų būklė išlieka labai rimta, tačiau visi norime tikėti, kad suvaldysime situaciją“, – pridūrė R. Fico partijos SMER politikas.

Vyriausybė 11.00 val. pradėjo specialų posėdį. Situaciją vertins ir nacionalinė Saugumo taryba.

Jau naktį į ketvirtadienį kitas R. Fico pavaduotojas Tomášas Taraba sakė, kad premjero gyvybei pavojus negresia. Anot žiniasklaidos, jis atgavęs sąmonę.

Pasak vidaus reikalų ministro Matúšo Šutajaus, užpuolikas paleido penkis šūvius. Spėjama, kad išpuolio motyvas yra politinis. Užpuolikas iš karto po šūvių buvo sulaikytas.

Patvirtintų duomenų apie šaulį nėra. Žinių tarnybos „Aktuality.sk“ duomenimis, tai 71 metų vyras, turintis leidimą laikyti ginklą. Tarnyba citavo jo sūnų, teigiantį, kad jis nieko nenutuokė apie tėvo planus. Jo tėvas esą per rinkimus nebalsavo už R. Fico, daugiau jis nieko negalįs pasakyti.

2024 05 16 11:22
Spausdinti