Meniu
Prenumerata

ketvirtadienis, kovo 28 d.


RINKIMAI LATVIJOJE
Rinkėjų apklausa Latvijoje rodo „Naujosios vienybės“, „Jungtinio sąrašo“ ir ŽVS pergalę
BNS
Pexels
Ryga.

Latvijoje šeštadienį įvykusiuose parlamento rinkimuose daugiausia balsų gali gauti partijos „Naujoji vienybė“ ir „Jungtinis sąrašas“ bei Žaliųjų ir valstiečių sąjunga (ŽVS), rodo rinkėjų apklausa, kurią prie rinkimų apylinkių atliko naujienų agentūra BNS, Rygos Stradinio universitetas ir visuomeniniai transliuotojai Latvijos televizija bei Latvijos radijas.

Apklausos duomenimis, patekimo į parlamentą 5 proc. ribą galėjo įveikti dar penkios partijos: „Nacionalinis susivienijimas“, „Pažangieji“, „Už stabilumą!“, „Pirmiausia Latvija“ ir „Už plėtrą/Už!“, o dar kelios partijos priartėjo prie 5 proc. kartelės.

Oficialius duomenis apie tai, kurios partijos patenka į Saeimą, paskelbs Centrinė rinkimų komisija, suskaičiavusi visus balsus.

Kaip parodė apklausa, už proeuropietiško premjero Krišjanio Karinio vadovaujamą „Naująją vienybę“ balsavo 22,5 proc. rinkėjų, už „Jungtinį sąrašą“ – 11,5 proc., o už ŽVS – 10,9 procento.

„Nacionalinis susivienijimas“ gali gauti 8,4 proc. balsų, „Pažangieji“ – 8,3 proc., „Už stabilumą!“ – 5,4 proc., „Pirmiausia Latvija“ – 5,3 proc., o „Už plėtrą/Už!“ – 5,2 procento.

Apklausos duomenimis, socialdemokratų „Santarvė“, kurią tvirtai remdavo Latvijos rusakalbiai, ir konservatoriai galėjo surinkti po 3,5 proc. balsų.

2022 10 01 21:45
Spausdinti