Meniu
Prenumerata

šeštadienis, balandžio 27 d.


FRONTO NAUJIENOS
Rusams užsimojus iki kovo užimti Avdijivką, Ukrainos pareigūnas neslepia: situacija sunki ir įtempta
ELTA
Scanpix
Nuo Rusijos apšaudymų nukentėjęs Avdijivkos gyvenamasis pastatas.

Avdijivkoje vyksta ne gatvių mūšiai, o susišaudymai su pavienėmis diversinėmis žvalgybos grupėmis (DŽG), per televizijos maratoną pareiškė Avdijivkos miesto karinės administracijos vadovas Vitalijus Barabašas, praneša UNIAN.

„Mieste nevyksta gatvių mūšiai kaip tokie. Pavienės DŽG mėgina patekti į miestą, bet, žinoma, vaikinai jas „apdoroja“. Svarbiausia, kad gynybos linija laikosi, nors sąlygos labai sunkios, nes priešas spaudžia didelėmis pajėgomis“, – pažymėjo jis.

Pasak pareigūno, yra vaizdo įrašų, patvirtinančių, kad priešo DŽG įeina į miestą, bet Ukrainos kariškiai jas neutralizuoja ir gaudo.

„Žinoma, kai vaikinai likviduoja DŽG, vyksta susišaudymas, ir miestiečiams susidaro įspūdis, kad tai – gatvių mūšiai. Tai pavienės DŽG. Nėra taip, kad daug priešo žmonių įžengė į miestą ir užėmė pozicijas“, – sakė V. Barabašas.

Jis pripažino, kad situacija mieste yra labai sunki ir įtempta.

„Mes kelias savaites sakėme, kad padėtis sunki, bet kontroliuojama. Dabar labai sunki. Galima sakyti, kad kai kur kritiška. Žinoma, tai nereiškia, kad viskas prarasta, kad visai blogai. Bet priešas meta į mūsų miestą labai dideles pajėgas“, – konstatavo Avdijivkos karinės administracijos vadovas.

Anot jo, okupantams iškeltas uždavinys paimti Avdijivką iki vadinamųjų Rusijos prezidento rinkimų, kurie numatyti kovo viduryje.

V. Barabašas papasakojo, kad per parą į miestą „atskrido“ 37 valdomosios aviacinės bombos, o nuo sausio 1-osios – 746.

„Palyginimui – per praėjusius metus, maždaug nuo rugpjūčio, kai jos pradėjo skraidyti, jų iš viso buvo 146“, – pažymėjo pareigūnas.

Pasak jo, rusai per parą surengė apie 50 masinių apšaudymų. V. Barabašas pridūrė, kad, antradienio duomenimis, mieste liko 945 gyventojai, ir žmonės nelabai nori išvykti.

Kaip anksčiau pranešė UNIAN, buvęs „Aidaro“ bataliono kuopos vadas Jevhenas Dikis neatmetė galimybės, kad Ukrainos ginkluotosios pajėgos turės palikti Avdijivką dėl sviedinių stygiaus. Amunicijos kritiškai trūksta visame fronte.

2024 02 06 15:34
Spausdinti