Meniu
Prenumerata

ketvirtadienis, kovo 28 d.


RUSIJOS KARAS UKRAINOJE
Rusija bepiločiais orlaiviais bei raketomis atakuoja Ukrainą
BNS
Scanpix

Ukrainos oro pajėgos pranešė, kad penktadienį ryte Maskvos pajėgos iš strateginių bombonešių paleido kelias dešimtis sparnuotųjų raketų ir atakavo šalį dronais.

Apie tai skelbiama Ukrainos oro pajėgų paskyroje socialiniame tinkle „Facebook“.

Ataka surengta po prezidento Volodymyro Zelenskio vizitų į kelias Europos šalis, kur jis prašė Kyjivui suteikti ilgojo nuotolio ginkluotės.

Apie pirmąsias raketas danguje virš Ukrainos penktadienį pranešė Mykolajivo administracijos vadovas Vitalijus Kimas.

Taip pat vietos žiniasklaida praneša apie sprogimus Dnipropetrovsko srityje esančiame Kryvyj Rihe bei Poltavos srities Kremenčuko mieste.

Žiniasklaida informavo apie sprogimus Kyjive bei Charkive, gyventojai raginami likti slėptuvėse. Kyjivo srities administracija patvirtino, kad ten veikia oro gynybos sistemos.

Virtinėje regionų, įskaitant vakarines Lvivo ir Ivano Frankivsko sritis, irgi veikia oro gynyba.

Rusija taip pat surengė masinę ataką paleidusi „iki 35 priešlėktuvinių valdomų raketų“, sakė Ukrainos oro pajėgos. Tos raketos nukreiptos į Charkivo sritį rytuose ir pietinę Zaporižios sritį.

Ukrainos elektros tinklų operatorė „Ukrenerho“ savo ruožtu pranešė, kad keliuose regionuose šalies rytuose, vakaruose ir pietuose nukentėjo keli aukštos įtampos infrastruktūros objektai, todėl kai kuriose vietovėse nutrūko elektros energijos tiekimas.

Zaporižioje nukentėjo „energetikos ir pramonės infrastruktūra“, todėl kai kurios miesto dalys liko be elektros, sakė vietos pareigūnas Anatolijus Kurtjevas.

Jo teigimu, per valandą buvo užfiksuota 17 smūgių, o tai yra didžiausias skaičius nuo Rusijos įsiveržimo beveik prieš metus.

Charkivo meras Ihoris Terechovas informavo, kad rusai sudavė smūgį kritinei miesto infrastruktūrai, todėl gali būti elektros ir kitų komunalinių paslaugų tiekimo sutrikimų.

Gubernatorius Olehas Synjehubovas nurodė, kad rusams „nusitaikius į kritinius ir infrastruktūros objektus“ kilo gaisrų, bet juos pavyko greitai užgesinti.

Pasak pareigūno dalyje Charkivo nėra elektros.

Penktadienio rytą Charkivo rajone driokstelėjus sprogimui sužeisti septyni žmonės, sakė O. Synjehubovas. Dviejų asmenų būklė sunki, informavo jis.

Chmelnyckyje taip pat driokstelėjo sprogimas, dalis miesto liko be elektros, platformoje „Telegram“ sakė vakarinio Ukrainos regiono vadovas Serhijus Hamalijus.

Jis perspėjo, kad taip pat gali sutrikti vandens tiekimas.

Ukrainos kariuomenės duomenimis, penktadienio naktį Maskvos pajėgos iš Azovo jūros rytinės pakrantės paleido septynis dronus kamikadzes „Shahed-136/131“, o iš fregatos Juodojoje jūroje – šešias jūrines sparnuotąsias raketas „Kalibr“.

Pranešama, kad buvo numuštos penkios raketos ir penki bepiločiai orlaiviai.

2023 02 10 12:17
Spausdinti