Meniu
Prenumerata

sekmadienis, balandžio 28 d.


ENERGETIKA
Rusija ieško kaltų dėl išpuolio prieš gamtinių dujų terminalą
ELTA
Scanpix
Vakarinėje uostamiesčio dalyje netoli Rusijos sienos su Estija esantis dujų terminalas įsiliepsnojo sekmadienį.

Kremlius apkaltino Ukrainą už suorganizuotą išpuolį prieš Baltijos jūros dujų terminalą Ust-Lugos uoste.

Vakarinėje uostamiesčio dalyje netoli Rusijos sienos su Estija esantis dujų terminalas, priklausantis didžiausiai Rusijoje suskystintųjų gamtinių dujų (SDG) eksporto įmonei „Novatek“, įsiliepsnojo sekmadienį.

„Kyjivo režimas nesiliauja demonstruoti savo žvėries veido. Jis puola civilinę infrastruktūrą, žmones“, – paklaustas apie šį įvykį žurnalistams pirmadienį sakė Kremliaus atstovas Dmitrijus Peskovas.

Dujų terminalą nuo Ukrainos skiria daugiau nei 850 kilometrų.

Šis gaisras yra naujausia iš spėjamų ukrainiečių atakų prieš Rusijos energetikos objektus. Praėjusią savaitę Kyjivas prisiėmė atsakomybę už dar du išpuolius, vienas iš jų buvo įvykdytas tame pačiame Leningrado regione, kuriame yra ir Ust-Lugos uostas.

Tiek Rusija, tiek Ukraina naudoja sprogmenimis užtaisytus bepiločius orlaivius, bandydamos pasiekti toli už fronto linijos esančius taikinius, o jų ginkluotosios pajėgos reguliariai praneša numušusios virš jų teritorijos skridusius priešo aparatus.

„Gynybos ministerija ir oro gynybos pajėgos imasi visų reikalingų priemonių apsisaugoti nuo tokių atakų“, – pirmadienį surengtoje spaudos konferencijoje kalbėjo D. Peskovas.

Vietos valdžia pranešė, kad per sekmadienio ryte siautusį gaisrą niekas nenukentėjo, visas personalas buvo evakuotas.

Kremlius „terorizmo“ aktu pavadino ir Doneckui suduotą smūgį, per kurį, jo teigimu, žuvo 27 asmenys.

Artilerijos ugnis kliudė rusų valdomo ir neva aneksuoto miesto pakraštį ir pataikė į sausakimšą turgavietę, pranešė vietos valdžios atstovai.

„Specialioji karinė operacija turi būti tęsiama, kad apgintume mūsų žmones nuo šio pavojaus“, – pirmadienį aiškino D. Peskovas, vartodamas įprastinę Maskvos leksiką jos plataus masto karui Ukrainoje apibūdinti.

2024 01 22 14:21
Spausdinti