Meniu
Prenumerata

penktadienis, gegužės 3 d.


RUSIJOS KARAS UKRAINOJE
Rusija intensyviai atakuoja Avdijivką ir Robotynę
BNS
Facebook
Karas Ukrainoje.

Rusija intensyviai atakuoja rytinį Ukrainos Avdijivkos miestą ir pietinį Robotynės kaimą, kur pastarosiomis savaitėmis vyksta įnirtingos kovos, pirmadienį pranešė ukrainiečių pajėgos.

Jau kelias savaites nė viena pusė mūšio lauke nepadarė reikšmingesnio proveržio, Maskvos invazijai tęsiantis jau 22 mėnesį.

Pastarosiomis savaitėmis Rusija sutelkė pastangas į Donecko srityje esančią Avdijivką – pramonės centrą, kuris dabar atrodo beveik apsuptas rusų pajėgų.

„Priešas tęsia puolamuosius veiksmus netoli Avdijivkos“, – pranešė Ukrainos kariuomenė.

Pasak jos, rusų pajėgos surengė daugiau kaip 150 atakų prieš ukrainiečių pozicijas gyvenvietėse aplink šį miestą.

Diena anksčiau Ukraina pranešė, kad atrėmė dvi dešimtis išpuolių Avdijivkos apylinkėse.

Kyjivas nepranešė apie laimėjimus ar nuostolius šioje teritorijoje.

Tačiau JAV įsikūręs Karo studijų institutas teigė, kad „Rusijos pajėgos savaitgalį padarė patvirtintą pažangą į šiaurės vakarus ir pietryčius nuo Avdijivkos“.

Maskva kontroliuoja teritoriją į šiaurę, rytus ir pietus nuo Avdijivkos, kuri yra vos už 10 km nuo Maskvos kontroliuojamo Donecko miesto.

Pietuose Rusijos pajėgos „atliko apie 20 bandymų atkurti prarastas pozicijas netoli Robotynės Zaporižios regione, tačiau sėkmės nepatyrė“, teigė ukrainiečių kariuomenė.

Rugpjūtį Ukraina atgavo mažytį Robotynės kaimą ir paskelbė strateginę pergalę.

Tačiau nuo to laiko Rusija nekart puolė Robotynę, o Ukraina, atrodo, sunkiai laikosi.

Tuo tarpu Rusijos kariniai tinklaraštininkai pranešė, kad Maskvos kontroliuojamoje Dnipro upės pusėje įsitvirtinusios Ukrainos pozicijos yra stabilios, nepaisant rusų bandymų jas išstumti.

Pranešama, kad anksčiau šį mėnesį Ukrainos pajėgos perėjo į rusų užimtą upės krantą Chersono srityje ir įsitvirtino Krynkų kaime.

„Rusijos kariuomenė, padedama artilerijos, kontratakavo Krynkuose ir susigrąžino dalį savo pozicijų“, – rašoma Rusijos kariuomenei artimoje socialinio tinklo „Telegram“ paskyroje „WarGonzo“.

„Tačiau Ukrainos kariuomenės atrama šiame kaime išlieka gana stabili“, – priduriama žinutėje.

2023 11 27 14:41
Spausdinti