Meniu
Prenumerata

penktadienis, kovo 29 d.


RUSIJOS KARAS UKRAINOJE
Rusija intensyvina atakas Ukrainoje, smogė pietiniams ir rytiniams regionams
BNS
Scanpix
Charkivo gatvės.

Rusijos pajėgos, intensyvindamos savo atakas Ukrainos pietuose ir rytuose, anksti penktadienį smogė ypatingos svarbos infrastruktūrai antrajame pagal dydį Ukrainos Charkivo mieste ir sudavė daug smūgių energetikos infrastruktūrai Zaporižioje.

Beveik visoje Ukrainoje penktadienio rytą kaukė oro pavojaus sirenos.

Zaporižios miesto tarybos sekretorius Anatolijus Kurtevas pranešė, kad per valandą Zaporižiai buvo suduota 17 smūgių. Pasak jo, tai intensyviausios atakos nuo Rusijos invazijos Ukrainoje pradžios praėjusių metų vasario 24-ąją.

Charkivo pareigūnai dar aiškinasi padarytos žalos mastą ir tikslina informaciją apie nukentėjusius žmones. Meras Ihoris Terechovas sakė, kad gali sutrikti šildymas, elektros ir vandens tiekimas.

Karinių analitikų teigimu, Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas tikisi, kad Europos parama Ukrainai išblės, Maskvai, kaip manoma, rengiantis naujam puolimui Ukrainoje.

Ketvirtadienį kovos Ukrainoje suintensyvėjo. Ukrainiečių kariškių žvalgybos agentūra pranešė, kad Rusijos pajėgos pradėjo puolimą iš dalies okupuotose Donecko ir Luhansko srityse, siekdamos visiškai užimti šį Donbasu vadinamą pramoninį regioną.

Maskvos remiami separatistai Donbase su Ukrainos pajėgomis kovojo nuo 2014 metų.

2023 02 10 10:08
Spausdinti