Meniu
Prenumerata

penktadienis, gegužės 17 d.


RUSIJA IR KINIJA
Rusija ir Kinija pradėjo bendras karinio jūrų laivyno pratybas
BNS
YouTube
Pekinas ir Maskva pradėjo bendras karinio jūrų laivyno pratybas.

Rusija ketvirtadienį pranešė, kad Japonijos jūroje pradėjo bendras karinio jūrų laivyno pratybas su Kinija.

Šiomis pratybomis abi šalys siekia stiprinti karinį bendradarbiavimą.

Pastaraisiais metais Pekinas ir Maskva sustiprino ekonominį bendradarbiavimą ir diplomatinius ryšius, o nuo praėjusių metų vasario, kai Rusija įsiveržė į Ukrainą, jų bendravimas tapo dar glaudesnis.

Nors Pekinas save laiko neutraliu karo klausimu, jo atsisakymas pasmerkti Maskvos invaziją paskatino daugelį Kyjivo sąjungininkų apkaltinti Kiniją palankumu Rusijai.

Rusijos gynybos ministerija teigė, kad iki sekmadienio vyksiančių pratybų pagrindinis tikslas – stiprinti abiejų šalių jūrų bendradarbiavimą ir palaikyti stabilumą bei taiką Azijos ir Ramiojo vandenyno regione.

Ministerija nurodė, kad pratybų metu bus vykdomos kovos su povandeniniais laivais misijos ir jūrų mūšiai, taip pat laivų lydėjimas jūra ir oru. Ji pridūrė, kad taip pat planuojama vykdyti bendrą artilerijos šaudymą.

Anot Gynybos ministerijos, šiose pratybose rusų kariniam jūrų laivynui atstovauja du priešlaiviniai laivai, dvi korvetės ir pagalbiniai laivai.

Sekmadienį Pekinas pranešė, kad siunčia penkis karo laivus, įskaitant valdomų raketų eskadrinį minininką.

Pratybose dalyvauja daugiau kaip 30 abiejų šalių karinio jūrų laivyno orlaivių, įskaitant priešlaivinius lėktuvus, sraigtasparnius ir gaudančiuosius naikintuvus, pranešė Rusijos ministerija.

Praėjusį mėnesį Pekinas ir Maskva vykdė bendrą oro patruliavimą virš Japonijos ir Rytų Kinijos jūrų, o šie skrydžiai privertė Pietų Korėją imtis atsargumo priemonių ir dislokuoti naikintuvus.

Tai buvo šeštasis toks Kinijos ir Rusijos patruliavimas regione nuo 2019 metų.

2023 07 20 14:50
Spausdinti