Meniu
Prenumerata

penktadienis, balandžio 19 d.


KARAS UKRAINOJE
Rusija paskelbė iš svarbaus Chersono miesto evakuosianti gyventojus
BNS
TASS
Sergejus Surovikinas.

Rusija antradienį paskelbė evakuosianti civilius gyventojus iš vieno svarbiausių pietų Ukrainos miestų ir pripažino, kad jos karių padėtis Ukrainoje, atremiant kontrataką, yra „įtempta“.

Generolas Sergejus Surovikinas, pastarąsias 10 dienų vadovavęs operacijoms Ukrainoje, sakė, kad kariuomenė ruošiasi evakuoti civilius iš Chersono miesto.

Chersonas yra vienas iš keturių Ukrainos regionų, kuriuos Maskva neseniai pareiškė aneksavusi.

Tai buvo pirmasis didelis Ukrainos miestas, atitekęs Rusijos pajėgoms po to, kai Kremlius vasario 24 dieną pradėjo invaziją.

Tačiau vasaros pabaigoje Ukrainos pajėgos surengė kontrpuolimą pietuose ir vis labiau artėjo prie miesto.

„Rusijos kariuomenė visų pirma užtikrins saugią Chersono gyventojų evakuaciją“, – sakė S. Surovikinas valstybinei televizijai „Rossija 24“, apibūdindamas situaciją kaip „labai sudėtingą“.

Pasak jo, Ukrainos smūgiai, nukreipti į civilinę infrastruktūrą, „kelia tiesioginę grėsmę gyventojų gyvybei“.

Rusijos kariuomenės vadas taip pat pripažino, kad padėtis Ukrainoje jos kariams, patyrusiems keletą didelių nesėkmių rytuose ir pietuose, yra „įtempta“.

„Situaciją specialiosios karinės operacijos srityje galima apibūdinti kaip įtemptą, – sakė S. Surovikinas. – Priešas neatsisako bandymų pulti Rusijos karių pozicijas“.

Taip pat Kremliaus paskirtas Chersono srities vadovas Vladimiras Saldo platformoje „Telegram“ paskelbė apie „organizuotą civilių gyventojų perkėlimą“ iš kelių srities savivaldybių į kairįjį Dnipro krantą.

Anksčiau antradienį Rusijos pajėgos teigė atkovojusios teritoriją iš Ukrainos karių rytinėje Charkivo srityje.

Tai buvo pirmas Maskvos paskelbtas srities kaimo užėmimas po to, kai praėjusį mėnesį ji buvo beveik visiškai išstumta iš regiono.

2022 10 19 09:12
Spausdinti