Meniu
Prenumerata

penktadienis, balandžio 26 d.


RUSIJA
Rusija: per „teroro ataką“ kariniame objekte žuvo 11 žmonių
BNS
Scanpix
Maskva.

Rusija pranešė, kad du ginkluoti užpuolikai iš vienos buvusios sovietinės valstybės šeštadienį užpuolė karinį poligoną ir nužudė 11 žmonių, kurie savanoriškai stojo kariauti Ukrainoje, o dar 15 sužeidė.

Rusijos gynybos ministerija nurodė, kad išpuolis Belgorodo regione, kuris ribojasi su Ukraina, įvyko per šaunamųjų ginklų mokymus.

Vasario pabaigoje Rusija pradėjo karą Ukrainoje. Praėjusį mėnesį Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas įsakė mobilizuoti 300 000 rusų, kurie anksčiau atliko privalomąją karinę tarnybą.

„Spalio 15 dieną du NVS (Nepriklausomų valstybių sandraugos) šalies piliečiai įvykdė teroro aktą Vakarų karinės apygardos poligone Belgorodo srityje“, – ministerijos pranešimą citavo valstybinės naujienų agentūros.

„Dėl to 11 žmonių buvo mirtinai sužeisti. Dar 15 žmonių patyrė įvairaus sunkumo sužalojimus ir buvo nuvežti į gydymo įstaigas“, – priduriama pranešime.

Ministerija pridūrė, kad du užpuolikai „žuvo paleidus atsakomąją ugnį“.

Nuo rugsėjo 21 dienos, kai buvo paskelbta dalinė mobilizacija, į Rusijos ginkluotąsias pajėgas buvo pašaukta daugiau kaip 200 000 žmonių.

Dalinės mobilizacijos paskelbimas išprovokavo protestus, daug šaukiamojo amžiaus vyrų išvyko iš Rusijos, be to, įvyko keli išpuoliai prieš įstaigas, atsakingas už šaukimą.

2022 10 16 10:37
Spausdinti