Meniu
Prenumerata

penktadienis, balandžio 19 d.


RUSIJOS AGRESIJA
Rusija raketomis atakavo Ukrainos Odesos, Mykolajivo ir Dnipro sritis
BNS
Scanpix
Ukraina.

Rusija raketomis ketvirtadienį atakavo Ukrainos Odesos, Mykolajivo ir Dnipro sritis

Pasak Mykolajivo srities karinės administracijos vadovo Vitalijaus Kimo, pirmosios raketos buvo paleistos apie 8 val. ryto (vietos ir Lietuvos laiku).

„Keturios pirmos raketos ore. Saugokite save“, – parašė V. Kimas.

Apie 8 val. 30 min. televizija „Suspilne Dnipro“ pranešė, kad mieste girdėjosi sprogimų garsai. Vėliau paaiškėjo, kad kai kuriose Dnipro dalyse dingo elektra.

Ukrainos prezidento kanceliarijos vadovo pavaduotojas Kyryla Tymošenka pranešė, kad nukentėjo du infrastruktūros objektai. Sužalotas vienas žmogus.

Apie 9 val. 15 min. pranešta, kad rusai atakavo infrastruktūros objektą Odesos srityje.

„Kyla masinio raketinio smūgio Ukrainoje grėsmė. Prašome regiono gyventojus būti slėptuvėse“, – ragino Odesos srities administracijos vadovas Maksymas Marčenka.

Kyjivo srities administracijos vadovas Oleksijus Kuleba pranešė, kad regione veikia priešlėktuvinės gynybos sistemos.

Vėliau Kyjivo miesto karinė administracija pranešė apie dviejų sparnuotųjų raketų numušimą.

„Jie bombarduoja dujų gavybą ir mūsų įmones Dnipre“, – per ekonomikos forumą Kyjive sakė šalies premjeras Denysas Šmyhalis.

Naujausia atakų banga surengta naujienų agentūros AFP žurnalistams pranešus apie pirmą šį rudenį sniegą Kyjive, kur nuolat planine tvarka ar neplanuotai atjungiama elektra.

Ukrainiečių energetikos operatorius „Ukrenerho“ ketvirtadienį įspėjo, kad daug kur Ukrainoje atjungta elektra, vartojimui išaugus dėl staiga nukritusios oro temperatūros.

Atjungimai yra „būtina priemonė siekiant palaikyti energijos sistemos stabilumą po šeštosios tikslingos raketų atakos“ prieš energetikos objektus, sakoma kompanijos pranešime.

Kyjivo srities administracijos vadovas šią savaitę buvo įspėjęs, kad padėtis gali tapti sunki ir kad oro temperatūra gali nukristi iki 10 laipsnių šalčio.

2022 11 17 11:45
Spausdinti