Meniu
Prenumerata

sekmadienis, balandžio 28 d.


NATO VIRŠŪNIŲ SUSITIKIMAS
Rusija sako atidžiai įvertinsianti NATO viršūnių susitikimo rezultatus
ELTA
Needpix
Kremlius.

Rusijos užsienio reikalų ministerija po NATO viršūnių susitikimo Vilniuje apkaltino Vakarų gynybinį aljansą grįžtant prie „Šaltojo karo schemų.“

Vakarams rūpi apsaugoti „savo milijardą nuo likusios žmonijos“ – jie tai daro savavališkai dalydami pasaulį į demokratijas ir autokratijas, sakoma trečiadienio vakarą paskelbtame spaudos pranešime. Vakarai esą mėgina apsaugoti savo pasaulinę hegemoniją ir pagrindiniu savo agresyvios politikos taikiniu pasirinko Rusiją.

„Viską iškraipant, Maskva kaltinama kenkimu pasaulio energetiniam ir aprūpinimo maistu saugumui“, – teigiama toliau. Svajodamas apie strateginį Rusijos pralaimėjimą, Aljansas esą prie Rusijos sienų įkurdina puolamųjų ginklų sistemas ir vykdo pratybas, repetuodamas atakas. Ukraina esą tik naudojamasi, ji maitinama tuščiais pažadais ir ginklais.

Rusija atidžiai išstudijuos NATO viršūnių susitikimo rezultatus ir reaguos į atsiradusias grėsmes šalies saugumui ir interesams, pažymima pranešime. Rusija esą toliau stiprins šalies gynybą.

Maskva karą Ukrainoje pradėjo, be kita ko, teigdama, kad Ukrainos siekis prisijungti prie NATO kelia grėsmę Rusijos saugumui. Rusija yra užėmusi apie penktadalį Ukrainos ir kasdien apšaudo šalies miestus ir kaimus. Žuvo tūkstančiai civilių, milijonai tapo pabėgėliais.

NATO ginklais ir įranga remia Ukrainos kovą prieš Rusijos agresiją.

2023 07 13 08:50
Spausdinti