Meniu
Prenumerata

penktadienis, kovo 29 d.


KARAS UKRAINOJE
Rusija skelbia atitraukianti pajėgas iš Ukrainos Gyvačių salos
BNS
Scanpix
Gyvačių sala.

Rusija ketvirtadienį paskelbė, kad atitraukia savo pajėgas iš strategiškai svarbios Ukrainos Gyvačių salos Juodojoje jūroje, pavadinusi tai „geros valios gestu“, sudarysiančiu sąlygas Kyjivui eksportuoti žemės ūkio produktus.

„Birželio 30-ąją Rusijos ginkluotosios pajėgos kaip geros valios gestą baigė vykdyti užduotis Gyvačių saloje ir išvedė ten dislokuotą įgulą“, – nurodė Gynybos ministerija išplatintame pranešime.

Šis pranešimas buvo paskelbtas Ukrainai sudavus kelis smūgius Rusijos pajėgoms šioje Juodosios jūros saloje.

Rusijos gynybos ministerija teigia, kad šiuo išvedimu nori parodyti pasauliui, jog „Rusija netrikdo Jungtinių Tautų pastangų organizuoti humanitarinį koridorių žemės ūkio produktams iš Ukrainos išgabenti“.

Maskva pridūrė, kad „dabar kamuolys yra Ukrainos aikštės pusėje“, ir apkaltino Kyjivą, kad šis neišminavo savo kontroliuojamos Juodosios jūros pakrantės.

Ukraina kaltina Rusiją vagiant jos grūdus ir aštrinant pasaulinį maisto stygių blokuojant ukrainiečių uostus, per kuriuos buvo vykdomas grūdų eksportas.

Ukrainos kariuomenė sveikina Gyvačių salos išlaisvinimą

Ukrainos kariuomenė ketvirtadienį sveikino strategiškai svarbios Juodosios jūros Gyvačių salos, kuri buvo užimta pirmosiomis Rusijos invazijos dienomis, išlaisvinimą, iš ten pasitraukus rusų pajėgoms.

„Dėkoju Odesos srities gynėjams, kurie ėmėsi maksimalių priemonių, kad išlaisvintų strategiškai svarbią mūsų teritorijos dalį“, – platformoje „Telegram“ pareiškė Ukrainos ginkluotųjų pajėgų vyriausiasis vadas Valerijus Zalužnas.

„Negalėdami atlaikyti mūsų artilerijos, raketų ir oro smūgių ugnies, okupantai paliko Gyvačių salą“, – sakė jis.

„Taigi, kad Rusija parodytų savo gerą valią, turime reguliariai ją sumušti“, – socialiniame tinkle „Twitter“ pareiškė Ukrainos prezidento biuro vadovo patarėjas Mychailo Podoliakas.

Ukraina kaltina Rusiją vagiant jos grūdus ir aštrinant pasaulinį maisto stygių blokuojant ukrainiečių uostus, per kuriuos buvo vykdomas grūdų eksportas.

Nuo pat invazijos pradžios Gyvačių sala tapo Ukrainos pasipriešinimo simboliu, kai vienas Rusijos karo laivas per radiją pareikalavo ukrainiečių įgulos šioje saloje pasiduoti, o šie reikalavimą narsiai atmetė, papildę savo atsakymą sodriais žodeliais.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB BNS sutikimo draudžiama

2022 06 30 12:36
Spausdinti