Meniu
Prenumerata

penktadienis, kovo 29 d.


KARAS UKRAINOJE
Rusija smogė Ukrainai daugiau kaip 120 raketų
BNS
Twitter
Asociatyvi nuotrauka.

Rusija ketvirtadienį apšaudė Ukrainą raketomis, o per šią ataką Kyjive buvo sužeisti mažiausiai trys žmonės, įskaitant paauglę, o šalies vakaruose nutrūko elektros energijos tiekimas.

Ketvirtadienio rytą pranešta apie sprogimus visoje šalyje, įskaitant Ukrainos sostinę, antrą pagal dydį Charkivo miestą rytuose ir vakarinį Lvivą, įsikūrusį netoli sienos su Lenkija.

Didžioji dalis Lvivo, kurį Rusijos smūgiai pasiekdavo retai, liko be elektros, sakė jo meras Andrijus Sadovas.

„Priešas atakuoja Ukrainą iš įvairių krypčių iš oro ir jūros leidžiamomis sparnuotosiomis raketomis iš strateginių lėktuvų ir laivų“, – socialiniuose tinkluose pranešė Ukrainos karinės oro pajėgos.

Pasak prezidento padėjėjo Mychailos Podoliako, „piktasis rusų pasaulis paleido daugiau kaip 120 raketų, kad sunaikintų svarbią infrastruktūrą ir masiškai žudytų civilius gyventojus“

„Laukiame tolesnių „taikdarių“ pasiūlymų“, – ironiškai rašė jis socialiniame tinkle „Twitter“.

Šie išpuoliai buvo įvykdyti Maskvos invazijai Ukrainoje peržengus 10 mėnesių žymą. Pastarųjų mėnesių Rusijos smūgiai nukreipti prieš kritinę energetikos infrastruktūrą, todėl milijonai žmonių žiemos viduryje skendi šaltyje ir tamsoje.

Kyjive sužeisti trys žmonės

Per naują Rusijos smūgių Ukrainai bangą sostinėje Kyjive buvo sužeisti mažiausiai trys žmonės, ketvirtadienį pranešė miesto meras.

„Šiuo metu Kyjive yra trys sužeistieji, tarp jų – 14 metų mergaitė. Visi jie yra ligoninėje“, – socialiniame tinkle pranešė meras Vitalijus Klyčko.

Jis perspėjo apie galimą elektros atjungimą ir paragino gyventojus pasirūpinti vandens atsargomis.

Kyjivo regiono administracija pranešė, kad numuštų Rusijos raketų nuolaužos sostinėje apgadino tris privačius namus, automobilį, pramonės objektą ir žaidimų aikštelę.

Kyjivo pareigūnai skelbia, kad oro gynybos sistemos numušė visas 16 į sostinę paleistų raketų.

Tuo metu Ukrainos rytuose esančiame Charkive nugriaudėjo „serija sprogimų“, sakė meras Ihoris Terechovas.

Charkivo srities gubernatorius Olehas Synjehubovas sakė, kad regione ir pagrindiniame mieste, kur keturios raketos pataikė į rytinius ir pietinius rajonus, buvo taikytasi į „ypatingos svarbos infrastruktūrą“.

Istorinio Lvivo miesto meras A. Sadovas įspėjo apie galimą vandens tiekimo nutraukimą.

Lvivo srities administracijos vadovas Maksymas Kozyckis sakė, kad regione veikia oro gynybos sistema, ir paragino gyventojus likti slėptuvėse.

Odesos srities gubernatorius Maksymas Marčenka sakė, kad oro gynyba virš regiono numušė 21 raketą.

„Vienos priešo raketos fragmentai nukrito ant gyvenamojo namo, laimei, aukų nebuvo“, – sakė jis.

Jis pridūrė, kad buvo padaryta žala energetikos infrastruktūrai ir regione buvo priverstinai nutrauktas elektros energijos tiekimas.

2022 12 29 09:55
Spausdinti