Meniu
Prenumerata

ketvirtadienis, balandžio 25 d.


RUSIJOS AGRESIJA
Rusija surengė „masinį išpuolį“ prieš Ukrainos energetikos infrastruktūrą
BNS
Scanpix
Rusijos karas Ukrainoje.

Ukraina pirmadienį apkaltino Rusiją dar vienu „masiniu išpuoliu“ prieš šalies energetikos infrastruktūrą, pareigūnams paskelbus apie nutrūkusį elektros ir vandens tiekimą sostinėje.

„Rusijos teroristai vėl surengė masinį išpuolį prieš elektros energijos įrenginius keliuose Ukrainos regionuose“, – sakė Ukrainos prezidento kanceliarijos vadovo pavaduotojas Kyrylas Tymošenka.

Ukrainos kariuomenė platformoje „Telegram“ sakė, kad rusai pirmadienio rytą paleido per 50 raketų.

„Spalio 31-ąją nuo 7 val. ryto Rusijos okupantai surengė keletą raketų atakų prieš svarbiausią Ukrainos infrastruktūrą“, – „Telegram“ pranešė Ukrainos kariuomenė ir pridūrė, kad iš Rusijos buvo paleista „daugiau kaip 50 sparnuotųjų raketų Ch-101/Ch-555“.

Kyjivą pirmadienį sudrebino mažiausiai penki sprogimai, praėjus kelioms dienoms po to, kai Rusija apkaltino Ukrainą dėl „masinės“ dronų atakos prieš jos Juodosios jūros laivyną okupuotame Kryme.

Kyjivo meras Vitalijus Klyčko paskelbė apie rusų puolimą prieš ypatingos svarbos infrastruktūros objektus.

„Dalis sostinės yra be elektros. Kai kuriose vietovėse nėra vandens. Visos tarnybos dirba. Detalės – vėliau“, – rašė jis.

Pietinio Mykolajivo regiono administracijos vadovas Vitalijus Kimas pranešė, kad rusai paleido raketų šiaurės ir šiaurės vakarų kryptimi. Ukrainos Kryvyj Riho regiono administracijos vadovas Oleksandras Vilkulas taip pat teigė, kad šia kryptimi buvo paleista raketų virtinė.

Taip pat socialiniuose tinkluose pasirodė žinutės apie girdimus sprogimus Charkive. Šią informaciją vėliau patvirtino Charkivo regiono administracijos vadovas Olehas Synjehubovas.

„Charkivo ir regiono gyventojai, pasilikite slėptuvėse! Okupantai smogia“, – rašė jis.

„Priešas smogė kritinės infrastruktūros objektui mieste“, – informavo Charkivo miesto meras Ihoris Terechovas.

Taip pat skelbiama, kad buvo užpultas Vinycios regionas.

„Vinycios regionas apšaudytas raketomis! Oro gynybos sistema veikia. Būkite slėptuvėse iki oro pavojaus pabaigos. Rūpinkitės savimi“, – sakė regiono administracijos vadovas Serhijus Borzovas.

Čerkasų regiono administracijos vadovas Ihoris Taburecas pranešė, kad Rusijos pajėgos atakavo vieną iš svarbiausios infrastruktūros objektų regione.

„Dėl to dalyje regiono nėra elektros. Avarinės pagalbos tarnybos dirba“, – pridūrė jis.

Zaporižios miesto tarybos sekretorius Anatolijus Kurtevas teigė, kad pirmadienį ryte rusai užpuolė svarbius infrastruktūros objektus.

„Dėl išpuolių mieste nutrūko elektros tiekimas. Informacija apie nukentėjusius ir padarytos žalos mastą yra tikslinama“, – rašoma pranešime.

2022 10 31 09:52
Spausdinti