Meniu
Prenumerata

ketvirtadienis, kovo 28 d.


KARAS UKRAINOJE
Rusija teigia per smūgį traukinių stočiai „sunaikinusi“ šimtus Ukrainos karių
BNS
Twitter
Rusijos subombarduota Čaplino traukinių stotis.

Rusijos gynybos ministerija ketvirtadienį teigė „sunaikinusi“ per 200 ukrainiečių karių, kai smogė raketa vienai traukinių stočiai vidurio Ukrainoje, nors Kyjivas sako, kad per šią ataką žuvo 25 žmonės, įskaitant du vaikus.

„Raketai „Iskander“ tiesiogiai pataikius į karinį traukinį Čaplynės geležinkelio stotyje... buvo sunaikinti daugiau kaip 200 Ukrainos ginkluotųjų pajėgų atsargos karių ir 10 karinės technikos vienetų, vežtų į kovos veiksmų zoną Donbase“, – sakoma kasdieniame ministerijos pranešime.

Ukrainos prezidentūra anksčiau ketvirtadienį nurodė, kad Rusijos raketų smūgio Čaplynės stočiai Dnipropetrovsko srityje aukų skaičius padidėjo iki 25.

Ši ataka buvo surengta trečiadienį, kai Ukraina minėjo savo Nepriklausomybės dieną ir šešių mėnesių sukaktį nuo Maskvos karinės invazijos pradžios.

„Čaplynės gyvenvietėje baigti gelbėjimo ir paieškos darbai. Per gyvenamųjų objektų ir geležinkelio stoties apšaudymą žuvo 25 žmonės, tarp jų du vaikai“, – per platformą „Telegram“ parašė prezidento biuro vadovo pavaduotojas Kyryla Tymošenka.

Pareigūnas pridūrė, kad viena iš aukų tapo 11-metis, žuvęs sugriuvus pastatui, iš šešiametis, žuvęs užsiliepsnojusiame automobilyje netoli stoties.

Dar 31 žmogus buvo sužeistas, pridūrė K. Tymošenka.

2022 08 25 14:51
Spausdinti