Meniu
Prenumerata

ketvirtadienis, kovo 28 d.


KARAS UKRAINOJE
Rusijai smogus Ukrainos Mykolajivo miestui žuvo penki žmonės
BNS
Nexta/Telegram
Karo padariniai.

Per Rusijos smūgius Ukrainos Mykolajivo mieste netoli pietinės šalies fronto linijos penktadienį žuvo penki žmonės ir dar septyni buvo sužeisti, pranešė regiono administracijos vadovas.

„Šiandien jie šaudė kitoje vietovėje, netoli viešojo transporto stotelės“, – sakoma Vitalijaus Kimo pareiškime platformoje „Telegram“.

„Šiuo metu žinoma apie septynis sužeistuosius ir penkis žuvusiuosius“, – pridūrė jis.

Iš Mykolajivo, esančio netoli Juodosios jūros, išvyko maždaug pusė gyventojų – prieš karą ten gyveno beveik 500 000 žmonių. Miestas jau kelias savaites kasdien apšaudomas.

Tai didžiausias Kyjivo kontroliuojamas miestas netoli fronto linijos Chersono regione, kur Ukrainos kariuomenė pradėjo kontrpuolimą, siekdama susigrąžinti ekonomiškai ir strategiškai svarbios pakrantės teritorijos kontrolę.

Ukrainos prezidentūra penktadienį pareiškė, kad ankstesnę dieną per Rusijos apšaudymą Mykolajive apgadinti arba sugriauti keli pastatai, įskaitant gyvenamuosius namus.

„Taip pat buvo apgadintas humanitarinės pagalbos pristatymo punktas. Trys žmonės buvo sužeisti“, – teigiama pranešime.

Rytinės Donecko srities administracijos vadovas Pavlo Kyrylenka savo ruožtu penktadienį pranešė, kad per Rusijos pajėgų praėjusios dienos puolimą žuvo aštuoni žmonės ir dar 19 buvo sužeisti.

2022 07 29 12:14
Spausdinti