Meniu
Prenumerata

penktadienis, balandžio 19 d.


KARAS UKRAINOJE
Rusijos delegacija atvyko į Baltarusiją derybų su ukrainiečiais
BNS
Scanpix
Dmitrijus Peskovas.

Rusijos delegacija sekmadienį atvyko į Baltarusijos pietryčiuose esantį Gomelio miestą derybų su ukrainiečių pareigūnais, pranešė Kremlius.

Kremliaus atstovas spaudai Dmitrijus Peskovas sakė, kad delegacijoje yra kariuomenės pareigūnų, diplomatų.

„Rusijos delegacija, kurią sudaro Užsienio reikalų ir Gynybos ministerijų, taip pat kitų žinybų, įskaitant prezidento administraciją, atstovai, atvyko į Baltarusiją derybų su ukrainiečiais. Būsime pasirengę pradėti derybas Gomelyje“, – sakė D. Peskovas žurnalistams.

Ukrainos vadovybė anksčiau sakė esanti pasirengusi vesti derybas su Rusija, tačiau nesutinka, kad jos vyktų Baltarusijoje.

Prieš kelias savaites Rusija dislokavo Baltarusijoje tūkstančius karių, dalyvavusių didelėse bendrose pratybose. Minskas skelbė, kad šios pajėgos paliks šalį pratyboms pasibaigus – vasario 20-ąją, bet vėliau netikėtai paskelbė, kad jos paliekamos neribotam laiku.

Ketvirtadienį paryčiais Rusijos prezidentui Vladimirui Putinui pradėjus didelio masto puolimą, Baltarusijoje dislokuoti daliniai įsiveržė į Ukrainos šiaurinę dalį ir pradėjo judėti gana arti sienos esančios šalies sostinės link.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB BNS sutikimo draudžiama

2022 02 27 10:41
Spausdinti