Meniu
Prenumerata

trečiadienis, balandžio 24 d.


RUSIJA
Rusijos eksprezidento D. Medvedevo paskyroje paskelbta kontroversiškų pareiškimų
BNS
Scanpix
D. Medvedevas.

Buvusio Rusijos prezidento Dmitrijaus Medvedevo padėjėjas antradienį sakė, kad į politiko socialinės žiniasklaidos paskyrą, kurioje atsirado įrašas su abejonėmis dėl buvusių sovietinių šalių suverenumo, „buvo įsilaužta“.

Įrašas populiariame rusiškame socialiniame tinkle „VKontakte“ netrukus buvo ištrintas. Jame Kazachstanas buvo vadinamas „dirbtine valstybe“, ši Centrinės Azijos šalis kaltinta savo gyventojų rusų „genocidu“.

Įraše, pasidalytame su 2,2 mln. D. Medvedevo sekėjų šioje platformoje, taip pat teigta, kad Sakartvelas prieš tai, kai XIX amžiuje tapo Rusijos imperijos dalimi, „neegzistavo“.

„Vkontakte“ administratoriai ir [atitinkami pareigūnai] užsiims tais, kas įsilaužė į šį puslapį, parašė ir paskelbė šį ištrintą įrašą“, – naujienų agentūrai „RIA Novosti“ sakė D. Medvedevo padėjėjas Olegas Osipovas.

D. Medvedevas, kuris dabar yra Saugumo tarybos vadovo pavaduotojas, prezidento poste dirbo vieną kadenciją nuo 2008 iki 2012 metų.

Jis buvo išrinktas viliantis demokratinių permainų, bet tokios viltys dužo D. Medvedevui atsisakius siekti antros kadencijos ir susikeitus postais su tuometiniu premjeru Vladimiru Putinu.

Rusijai užpuolus kaimyninę Ukrainą ir Vakarams dėl to įvedus beprecedenčių sankcijų Maskvai, 56 metų buvęs teisininkas D. Medvedevas socialinėje žiniasklaidoje skelbia vis karingesnius įrašus ir užsipuola Vakarus.

Tuos, kas, pasak D. Medvedevo, nekenčia Rusijos, jis yra pavadinęs išsigimėliais. Be to, praėjusį mėnesį jis užsiminė apie branduolinio karo tikimybę.

2022 08 02 14:18
Spausdinti