Meniu
Prenumerata

ketvirtadienis, balandžio 18 d.


IŠ VIDAUS
Rusijos elito atostogų dilemos
1843

Kai kurie rusai baiminasi būti išsiųsti į Ukrainą. Mano darbdavys bijo vasaros Dubajuje. Šio straipsnio autorius pageidavo likti anonimu.

Vieną dieną darbdavys manęs pasiteiravo, ar nežinau, kur galima paatostogauti Turkijoje ar Azijoje. Nustebau iš dalies dėl to, kad jis dar niekada nebuvo klausęs manęs patarimo dėl ko nors panašaus: anglų kalbos mokytojo ir ruso prekybininko gyvensena neturi labai daug sąlyčio taškų.

Dirbdamas asmeniniu jo šeimos korepetitoriumi ir ne visu etatu prisidurdamas privačioje mokykloje pažinojau daug turtingų rusų. Tėvai, kuriuos sutikau šiame klestinčiame mieste už Maskvos ribų, vasaras leidžia tokiose vietose kaip Sen Tropezas ar Antibo kyšulys. Turkija, kaip man paaiškino vienas jų, „skirta normaliems žmonėms“. Jis turėjo omenyje vargšus.

Vladimirui Putinui pradėjus karą Ukrainoje rusų turčiams tapo beveik neįmanoma pasiekti mėgstamiausių atostogų kampelių. Europos oro erdvė jiems iš esmės užsivėrė, sunku gauti vizas, o kredito kortelės užblokuotos. Mokykloje prieš vasaros atostogas tėvai šmaikštaudami klausinėdavo, kokių knygų vaikams pasiimti į Graikiją, Karibų jūros regioną ar Majamį. Šiemet pokštų apie skaitymą paplūdimiuose negirdėti.

2022 07 29 07:00
Spausdinti