Meniu
Prenumerata

šeštadienis, balandžio 20 d.


RUSIJOS AGRESIJA
Rusijos pajėgos apšaudė Kyjivo priemiestį, Charkivą, Mykolajivą ir Černihivo sritį
BNS
Facebook
Nuniokota Ukraina.

Rusijos pajėgos ketvirtadienio rytą surengė raketų ataką prieš vieną iš Kyjivo priemiesčio Vyšhorodo rajonų, pranešė pareigūnai.

Kyjivo srities administracijos vadovo Oleksijaus Kulebos teigimu, buvo apšaudyta infrastruktūra.

„Informacija apie aukas tikslinama. Visos skubios pagalbos tarnybos jau dirba vietoje. Dar kartą raginu neignoruoti pavojaus signalų – leiskitės į slėptuves. Karas tęsiasi, priešas ir toliau klastingai vykdo raketų atakas“, – sakė jis.

Taip pat pranešta, kad naktį ir ryte apšaudyti Mykolajivo ir Charkivo miestai.

Pietų Ukrainoje esančio Mykolajivo meras Oleksandras Senkevičius pranešė apie galingus sprogimus 4 val. ryto (vietos ir Lietuvos laiku), o šiaurės rytinio Charkivo meras Ihoris Terechovas sakė, kad naktį jo mieste įvyko du apšaudymai.

„Abu [apšaudymai įvyko] iš karto po vidurnakčio. Vienas arčiau centro, antrasis vienoje iš gretimų teritorijų. Vėl raketos S-300. Dėl to kilo du nedideli gaisrai, kuriuos užgesino mūsų gelbėtojai. Apie aukas kol kas informacijos nėra“, – sakė I. Terechovas.

Vėliau pranešta, kad apšaudyta ir šiaurinė Černihivo sritis.

„Po penktos valandos ryto iš Baltarusijos teritorijos dideliu mastu paleista raketų. Preliminariais duomenimis, jos nukrito netoli Hončarivskės. Taip pat veikia mūsų oro gynyba. Saugokitės“, – pranešė Černihivo srities administracijos vadovas Viačeslavas Čausas.

2022 07 28 08:53
Spausdinti