Meniu
Prenumerata

ketvirtadienis, balandžio 25 d.


SANKCIJOS RUSIJAI
Rusijos rublis po naujausių sankcijų nuvertėjo beveik 30 proc.
BNS
Scanpix
Rusijos VTB bankas.

Rusijos rublis JAV dolerio atžvilgiu pirmadienį nuvertėjo beveik 30 proc., kai virtinė pasaulio valstybių įvedė naujų, griežtesnių sankcijų Maskvai dėl jos invazijos į Ukrainą.

Remiantis „Bloomberg News“, rublis atpigo 27 proc. iki 114,33 už vieną JAV dolerį.

Jungtinės Valstijos ir Europos Sąjunga pareiškė, kad kai kuriuos Rusijos bankus pašalins iš tarptautinės bankų mokėjimų sistemos SWIFT ir asmeniškai nusitaikė į Rusijos prezidentą Vladimirą Putiną bei užsienio reikalų ministrą Sergejų Lavrovą. Taip pat uždrausti visi sandoriai su Rusijos centriniu banku.

Tuo tarpu Didžiojo septyneto šalys – Kanada, Prancūzija, Vokietija, Italija, Japonija, Didžioji Britanija ir JAV – perspėjo apie ketinimus „imtis tolesnių žingsnių“, kad sustiprintų jau paskelbtas sankcijas, jei Rusija nenutrauks savo veiksmų.

Tuo metu Rusijos centrinis bankas pirmadienį paskelbė didinantis bazinę palūkanų normą nuo 9,5 proc. iki 20 procentų.

„Rusijos banko direktorių valdyba nusprendė padidinti bazinę palūkanų normą iki 20 procentų“, – sakoma centrinio banko pranešime, kurį išplatino Rusijos naujienų agentūros.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB BNS sutikimo draudžiama

2022 02 28 10:44
Spausdinti