Meniu
Prenumerata

sekmadienis, balandžio 28 d.


RUSIJOS ŠMĖKLA
Rusijos sėjamas nepasitikėjimas: paskelbtas vokiečių karininkų pokalbis gali pakenkti Ukrainos santykiams su Vakarais
ELTA
Scanpix

JAV vyriausybė apkaltino Rusiją, kad ši, paskelbdama nutekintą Vokietijos karinių oro pajėgų karininkų pokalbį, nori pakurstyti nepasitikėjimą tarp Ukrainos ir jos Vakarų sąjungininkių.

Tai „įžūlus ir aiškus rusų bandymas pasėti nesantaiką“ ir sudaryti įspūdį, kad Vakarai nėra vieningi ir kad ir Vokietijos vyriausybėje nėra sutarimo dėl to, ką ji daro dėl Kyjivo, pirmadienį sakė JAV Nacionalinės saugumo tarybos komunikacijos direktorius Johnas Kurby‘is. Tačiau tai esą nepavyks, nes būtent to nori Rusija.

Šalys dirba kartu, kad toliau remtų Ukrainą, kalbėjo J. Kirby‘is. Ir Vokietija yra tarp jų. Kiekviena šalis esą pati sprendžia, ką nori daryti. Vokietija iki šiol reikšmingai prisidėjo. JAV vyriausybė ir toliau bendradarbiaus su kancleriu Olafu Scholzu ir jo vyriausybe, kad rastų būdų paremti Ukrainą, pažymėjo J. Kirby‘is. Jis teigė negalįs atsakyti, ar Rusija pasiklauso ir kitų NATO valstybių.

Penktadienį Rusija paskelbė Vokietijos gynybos pareigūnų pokalbio garso įrašą, kuriame aukšto rango karinių oro pajėgų karininkai aptarinėjo jautrią temą: teorines vokiečių sparnuotųjų raketų „Taurus“ dislokavimo Ukrainoje galimybes.

2024 03 05 08:45
Spausdinti