Meniu
Prenumerata

penktadienis, kovo 29 d.


KARAS UKRAINOJE
Rusijos smūgio Ukrainos traukinių stočiai aukų padaugėjo iki 25 atnaujinta
BNS
Twitter
Rusijos subombarduota Čaplynės stotis.

Rusijos raketų atakos vienoje traukinių stotyje vidurio Ukrainoje aukų skaičius padidėjo iki 25, ketvirtadienį pranešė prezidentūra.

Raketos smogė Čaplynės traukinių stočiai Dnipropetrovsko srityje trečiadienį, kai Ukraina minėjo savo Nepriklausomybės dieną ir šešių mėnesių sukaktį nuo Maskvos karinės invazijos pradžios.

„Čaplynės gyvenvietėje baigti gelbėjimo ir paieškos darbai. Per gyvenamųjų objektų ir geležinkelio stoties apšaudymą žuvo 25 žmonės, tarp jų du vaikai“, – per platformą „Telegram“ parašė prezidento biuro vadovo pavaduotojas Kyryla Tymošenka.

Pareigūnas pridūrė, kad viena iš aukų tapo 11-metis, žuvęs sugriuvus pastatui, iš šešiametis, žuvęs užsiliepsnojusiame automobilyje netoli stoties.

Dar 31 žmogus buvo sužeistas.

Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis pirmą kartą apie smūgį paskelbė trečiadienį vakare.

„Čaplynė šiandien yra mūsų skausmas“, – sakė V. Zelenskis.

Nuo vasario pabaigos, kai prasidėjo karas, Ukrainos geležinkeliai atlieka svarbų vaidmenį evakuojant žmones iš didžiulių teritorijų.

Balandį raketoms smogus į stotį rytiniame Kramatorsko mieste žuvo mažiausiai 57 civiliai gyventojai, kurie laukė perone, kad būtų nugabenti į saugią vietą šalies vakaruose.

Prasidėjus septintam karo mėnesiui dauguma Rusijos ir Ukrainos pajėgų susirėmimų vyksta Ukrainos pietuose ir rytuose. Nė viena kovojančių šalių kol kas neužleidžia priešininkei didesnių savo kontroliuojamų teritorijų.

Tačiau Kyjivas kaltina Maskvą, kad jos pajėgos nuolat apšaudo Ukrainos miestus ilgojo nuotolio raketomis.

2022 08 25 09:03
Spausdinti