Meniu
Prenumerata

penktadienis, balandžio 26 d.


KARAS UKRAINOJE
Rusų apšaudymo aukų daugiabutyje Ukrainos Dnipre skaičius padidėjo iki 35
BNS
Scanpix
Gelbėjimo darbai Dnipre.

Rusams savaitgalį apšaudžius daugiabutį Ukrainos Dnipro mieste žuvo mažiausiai 35 žmonės, pirmadienį, tęsiantis gelbėjimo operacijai, paskelbė srities gubernatorius.

„Šiuo metu priešo ataka yra nusinešusi 35 pastato gyventojų, įskaitant du vaikus, gyvybes. 39 žmonės buvo išgelbėti, 75 buvo sužeisti“, – socialiniuose tinkluose pranešė Dnipropetrovsko srities gubernatorius Valentynas Rezničenka.

Jis pridūrė, kad „dar 35 pastato gyventojų likimas yra nežinomas“.

Anksčiau skelbta apie 30 žuvusiųjų.

Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis sekmadienį pasmerkė Rusijos žmonių „bailų tylėjimą“ dėl šeštadienio išpuolio ir pažymėjo, kad po jo Ukraina gavo daug užuojautos žinučių iš viso pasaulio.

„Gelbėjimo operacija tęsis tol, kol bus bent menkiausia galimybė išgelbėti gyvybių“, – sakė Ukrainos lyderis.

Daugiaaukščiame pastate gyveno maždaug 1,7 tūkst. žmonių. Gyventojai sakė, kad karinių objektų toje vietoje nėra. Aukų skaičius reiškia, kad tai kruviniausia pavienė ataka nuo rugsėjo 30-osios smūgio Zaporižios regione, skelbia naujienų agentūros AP ir transliuotojo PBS projektas „War Crimes Watch“.

Į daugiabutį Dnipre pataikyta Rusijai sparnuotosiomis raketomis apšaudant visą Ukrainą.

Smūgius iš oro Rusija atnaujino vykstant įnirtingiems mūšiams Ukrainos rytuose esančioje Donecko srityje, kur rusų kariuomenė skelbia kontroliuojanti Soledarą. Ukraina tvirtina, kad jos kariai tebekovoja dėl šio nedidelio druskų kasyklų miesto.

Jei Rusijos pajėgos visiškai kontroliuotų Soledarą, galėtų šiek tiek priartėti prie didesnio Bachmuto miesto. Mūšiai dėl Bachmuto tęsiasi daug mėnesių, abi šalys patiria reikšmingų nuostolių.

Sunkiam karui tęsiantis jau beveik 11 mėnesių, Jungtinės Karalystės vyriausybė paskelbė atsiųsianti Ukrainai tankų – tai bus pirma pagalba tokia sunkiąja ginkluote. Nors pažadas atsiųsti 14 „Challenger 2“ atrodo kuklus, ukrainiečių pareigūnai tikisi, kad jis paskatins kitas Vakarų valstybes tiekti daugiau tankų.

2023 01 16 10:56
Spausdinti