Meniu
Prenumerata

ketvirtadienis, kovo 28 d.


S. Haidajus: padėtis Lysyčanske „nepaprastai sudėtinga“, evakuoti žmones neįmanoma
BNS
Nexta/Twitter
Rusijos karo Ukrainoje padariniai.

Luhansko srities administracijos vadovas Serhijus Haidajus ketvirtadienį pareiškė, kad padėtis Rusijos puolamoje Rytų Ukrainos dalyje esančiame Lysyčansko mieste yra „nepaprastai sudėtinga“, o dėl nesiliaujančio apšaudymo neįmanoma evakuoti civilių gyventojų.

„Apšaudoma daug ir iš įvairių pusių. Rusijos kariuomenė iš įvairių pusių artėja prie Lysyčansko“, – platformoje „Telegram“ paskelbtame vaizdo įraše sakė S. Haidajus.

Pasak jo, Rusijos pajėgos lieka miesto pakraščiuose, kur šiuo metu nevyksta kautynės gatvėse.

S. Haidajus atmetė kartu su Maskvos pajėgomis kovojančių prorusiškų separatistų, kurie tvirtina kontroliuojantys pusę miesto, esančio kitapus upės nuo kaimyninio Sjevjerodonecko, kurį praėjusią savaitę užėmė Rusijos kariuomenė, teiginius.

Jo teigimu, Lysyčanskas apšaudomas „labai smarkiai,.. tai reiškia, kad nebeįmanoma evakuoti“ likusių 15 000 civilių gyventojų. Prieš karą miestas turėjo apie 100 000 gyventojų.

„Tai labai pavojinga“, – sakė S. Haidajus, pabrėždamas, kad dėl miesto geografinės padėties jį vis dėlto lengviau apginti nei Sjevjerodonecką.

„Galime tiesiog pasakyti, kad rusų yra labai daug ir jie atvyksta iš visų pusių. Yra neįtikėtinai daug mašinų ir artilerijos“, – teigė Luhansko srities administracijos vadovas.

Lysyčanskas yra paskutinis didelis miestas, kurį rusai siekia užimti Luhansko regione – vienoje iš dviejų didelio Donbaso regiono, kurį Maskva nori visiškai kontroliuoti, srityje.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB BNS sutikimo draudžiama

2022 06 30 21:19
Spausdinti