Meniu
Prenumerata

penktadienis, balandžio 19 d.


SAKARTVELAS
Sakartvele per protestus sulaikyti 66 žmonės, sužeista 50 policininkų
BNS
Scanpix
Prie Sakartvelo parlamento pastato susirinkę protestuotojai.

Sakartvele sulaikyti 66 demonstrantai ir sužeista penkios dešimtys policininkų po to, kai sostinėje Tbilisyje kilo įnirtingi susirėmimai prieš valdžios planus priimti prieštaringai vertinamą „užsienio agentų“ įstatymą, trečiadienį pranešė Vidaus reikalų ministerija.

„Teisėsauga sulaikė 66 žmones pagal straipsnius... dėl smulkaus chuliganizmo ir nepaklusimo policijai“, – sakoma Vidaus reikalų ministerijos pareiškime, paskelbtame jos interneto svetainėje.

Jame priduriama, kad vėlai antradienį per protestus buvo sužeista 50 policijos pareigūnų.

Protestuotojai taip pat skelbė, kad jų gretose esama sužeistųjų.

Demonstracija įvyko po to, kai Sakartvelo įstatymų leidėjai anksčiau antradienį davė pirminį pritarimą įstatymo projektui, kuris primena Rusijos teisės aktus, taikomus kovojant su kitaminčiais.

Šis įstatymas reikalauja, kad žiniasklaidos priemonės ir nevyriausybinės organizacijos, gaunančios daugiau kaip 20 proc. finansavimo iš užsienio šaltinių, būtų registruojamos kaip „užsienio įtakos agentai“.

Sakartvelo pilietiniai aktyvistai ir opozicijos atstovai užblokavo abu įėjimus į parlamento pastatą, skanduodami: „Ne Rusijos įstatymams!“ „Rusai!“ „Vergai!“

Tarptautinės organizacijos išreiškė susirūpinimą dėl įstatymo projekto, sakydamos, kad jis prieštarauja Sakartvelo demokratijos plėtrai.

Prezidentė Salomė Zurabišvili išreiškė paramą demonstrantams ir pažadėjo vetuoti šį teisės aktą.

2023 03 08 10:41
Spausdinti