Meniu
Prenumerata

šeštadienis, balandžio 20 d.


SAKARTVELAS
Sakartvelo milijardierius B. Ivanišvilis paskelbė paliekąs politiką
BNS
Scanpix

Sakartvelo valdančiosios partijos lyderis milijardierius Bidzina Ivanišvilis pirmadienį pranešė, kad jo „misija įvykdyta“ ir kad jis nusprendė trauktis iš politikos.

„Manau, kad mano misija įvykdyta. Priėmiau sprendimą galutinai atsitraukti nuo politikos ir visiškai palikti valdžią. Palieku tiek partijos [„Sakartvelo svajonė“] pirmininko postą, tiek pačią partiją“, – sakoma B. Ivanišvilio pranešime.

Jis pridūrė, kad šį sprendimą, be kita ko, nulėmė faktas, kad jam greitai sukaks 65-eri. B. Ivanišvilis sakė norįs grįžti prie gyvenimo, koks jis buvo prieš jo atėjimo į politiką 2011 metais.

B. Ivanišvilis teigė, kad jo pasitraukimas „Sakartvelo svajonę“ ne susilpnins, o dar labiau sustiprins ir padarys gyvybingesnę.

„Esu įsitikinęs, kad Sakartvelo žmonės lygiai taip pat įvertins mano šiandieninį žingsnį, nulemtą tokių pačių interesų, dėl kurių atėjau į politiką“, – sakė jis.

Nuo 2012 metų šalį valdančios „Sakartvelo svajonės“ populiarumas smarkiai priblėso dėl kritiškai vertinamos jos ekonomikos politikos ir, daugelio nuomone, atitolimo nuo demokratinio kurso.

B. Ivanišvilis – turtingiausias Sakartvelo žmogus – 2013 metais atsistatydino iš ministro pirmininko posto, praėjus vos metams nuo darbo pradžios, bet daugelis jį tebelaikė faktiniu šalies lyderiu. Jo kritikai kaltino milijardierių „valstybės užgrobimu“.

Be to, kritikai kaltino B. Ivanišvilį politinių oponentų persekiojimu ir sakė, kad ekspremjeras sukūrė korupcinę sistemą, kurioje privatūs interesai svarbesni už politiką.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB BNS sutikimo draudžiama

2021 01 11 09:07
Spausdinti