Meniu
Prenumerata

antradienis, spalio 1 d.


Šešioliktoji Ukrainos karo diena: naujausios žinios iš fronto
Alfa.lt
Facebook

20:26 „Dėl oro antskrydžių Černihivo miestas, atsidūręs ant humanitarinės katastrofos slenksčio, liko be elektros, vandens, dujų ir šilumos tiekimo“, – teigia Ukrainos Aukščiausiosios Rados žmogaus teisių komisarė Liudmila Denisova.

Tai teigiama jos „Telegram“ kanalo pastaboje, kurį cituoja UNIAN.

20:05 Rusija sutrukdė evakuaciją iš Iziumo Charkovo srityje, „Telegram“ paskelbė Charkovo regiono administracijos vadovas.

19:25 Ukrainos „Laisvės radijas“ sklebia, kad rusams apšaudžius Baryshivką buvo sužeisti 6 žmonės, tarp jų ir žurnalistas.

18:55 Pasak Ukrainos valstybinės branduolinės bendrovės „Energoatom“ vadovo, Rusijos pareigūnai bandė patekti į Ukrainos Zaporožės atominę elektrinę ir visiškai ją valdyti, praneša „The Guardian“.

18:45 Mariupolio miesto taryba „Telegram“ paskelbė, kad Mariupolyje rusų įsibrovėliai jau nužudė daugiau nei 1500 civilių.

18:27 Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis vaizdo pranešime teigė, kad Ukraina suorganizavo 12 naujų evakuacijos koridorių.

17:50 Volnovachos miestas po Rusijos pajėgų apšaudymo:

...

17:40 „Nestle“ nustojo importuoti ir eksportuoti dalį produktų į Rusiją ir iš jos „Reuters" teigė sakė bendrovės atstovas.

17:20 Ukraina teigia, kad Rusija apšaudė Baltarusijos kaimą iš Ukrainos oro erdvės

Ukraina teigia, kad Rusijos lėktuvas apšaudė netoli sienos esančią Baltarusijos gyvenvietę iš Ukrainos oro erdvės, siekdama įtraukti Baltarusiją į karą Ukrainoje, praneša „The Guardian“.

17:08 Prezidento kanceliarijos vadovo pavaduotojas Kyrylo Tymošenko „Telegram “ tinklapyje paskelbė, kad Ukrainos valdžia turi informacijos, jog Rusijos okupantai pagrobė Melitopolio merą Ivaną Fiodorovą. Ši informacija dar nepatvirtinta.

17:03 Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis penktadienį pareiškė, kad Europos Sąjunga „turėtų padaryti daugiau“ jo šaliai, kovojančiai su Rusija, skelbia BNS.

Šis pareiškimas nuskambėjo ES lyderiams ankstesnę dieną atšaldžius Ukrainos viltis greitai tapti ES nare.

„Europos Sąjunga turėtų padaryti daugiau. Ji privalo mums, Ukrainai padaryti daugiau, – pareiškė jis vaizdo įraše. – Politikų sprendimai turi sutapti su jų žmonių nuotaika“.

16:54 Suomijos prezidentas Sauli Niinisto penktadienį su Rusijos prezidentu Vladimiru Putinu telefonu kalbėjosi apie karą Ukrainoje, skelbia BNS.

Jo kanceliarijos pranešime sakoma, kad jis informavo V. Putiną, jog anksčiau tą pačią dieną kalbėjosi telefonu su Ukrainos prezidentu Volodymyru Zelenskiu ir kad V. Zelenskis yra pasirengęs tiesiogiai kalbėtis su V. Putinu.

16:30 Spaudos konferencijos metu vienas iš į nelaisvę patekusių rusų pilotų prisipažino mėtęs bombas ant gyvenamųjų pastatų, skelbia „NEXTA“.

...

16: 21 Žala, kurią Rusijos armija padarė Ukrainos infrastruktūrai, siekia mažiausiai 120 milijardų dolerių arba beveik 3,6 trilijonų grivinų, skelbia portalas „Ukrainos tiesa“.

15:59 Taikių gyventojų evakuacija iš Iziumo (Charkivo sritis) šiandien nevyksta – Rusijos pajėgos nenutrauko puolimo.

15:16 Ukrainos kariuomenė skelbia, kad kare žuvo dar vienas rusų generolas majoras Andrejus Kolesnikovas.

15:13 V. Zelenskis pareiškė, kad Ukrainos pajėgos pasiekė strateginę persvarą kare.

15:10 Rusijos karo nusikaltimų tyrime dalyvauja Vokietija, Lietuva, Lenkija, Estija ir Slovakija.

14:42 Estijos kariai įrašė paramos dainą ukrainiečiams.

...

14:23 Ukrainos kariuomenė praneša, kad Černihivo srityje ukrainiečių kariai nukovė apie 50 okupantų ir sunaikino jų techniką.

14:22 Vizito Maskvoje metu, A. Lukašenka pareiškė, kad Ukraina ketino pulti Baltarusiją ir pažadėjo parodyti tai neva įrodančius žemėlapius.

14:12 Ukrainos karinė žvalgyba įspėja, kad Rusija ketina įvykdyti teroro aktą Černobylio AE, kad vėliau apkaltintų Ukrainą.

13:35 Ukrainos generalinis štabas praneša, kad pagrindinės Rusijos pajėgų puolimo kryptys šiandien yra Kremenčiugas, Nikopolis ir Zaporižė.

13:29 Rusijos Gynybos ministerijos televizijos kanalas „Zvezda“ paskelbė esą savanoriais į Ukrainą vyksiančius sirų kareivius.

...

13:11 Sumų srityje ukrainiečių policija ir savanoriai paėmė nelaisvėn 29 rusų kareivius.

12:34 Ukrainos kariuomenės duomenimis, nuo karo pradžios Rusijos pajėgos į taikius Ukrainos objektus paleido 328 taktines raketas „Iskander“ ir „Kalibr“.

12:27 JAV Centrinės žvalgybos agentūros vadovo Williamo Burnso nuomone, V. Putinas neturi jokio konkretaus tikslo Ukrainos kare.

11:54 Jungtinių Tautų duomenimis, Ukrainą paliko 2,5 mln. karo pabėgėlių.

11:52 Britų Gynybos ministerijos vertinimu, Rusijos pajėgos ruošiasi Kyjivo šturmui.

11:15 Ukrainos kariuomenė pranešė, kad sėkmingo kontrpuolimo metu Černihivo srityje išvaduotos 5 gyvenvietės.

...

10:55 Charkivo srityje Rusijos pajėgos apšaudė psichoneurologinį internatą, kuriame buvo daugiau nei 300 žmonių. Informacijos apie aukas kol kas nėra.

10:42 Ukrainos kariuomenė išplatino instrukciją, kaip naudotis granatsvaidžiu „Panzerfaust-3“.

...

10:35 Ukrainos kariuomenė praneša, kad kelias dienas Kyjivo prieigose stovėjusi didžiulė Rusijos pajėgų kolona šiuo metu persigrupuoja. Į priekį permetama artilerija.

10:16 Lucko apšaudymo metu 2 žmonės žuvo, 6 sužeisti.

10:04 Ukrainos Generalinis štabas pateikia tokius Rusijos nuostolius: 12 000 kareivių, 353 tankai, 1165 šarvuočiai, 125 artilerijos sistemos, 58 salvinės ugnies kompleksai, 31 priešlėktuvinis kompleksas, 57 lėktuvai, 83 sraigtasparniai, 558 automobiliai, 3 laivai ir kateriai, 60 degalų cisternų.

09:58 Per naktinius Rusijos pajėgų apšaudymus Sumų srityje žuvo 2 taikūs gyventojai, praneša srities karinė administracija.

09:31 Rusijos pajėgos apšaudė Rubežno gyvenvietę (Luhansko sritis), kilo gaisras senjorų globos namuose, praneša pravda.com.ua.

09:17 Černihive Rusijos pajėgos subombardavo stadioną ir biblioteką, praneša Ukrinform.

09:03 Graikija paskelbė galinti priimti 30 000 ukrainiečių pabėgėlių.

08:56 Ukrainos VRM įspėja, kad Rusijos dezinformacijos kampanija apie neva Ukrainoje esančias biologinio ir cheminio ginklo laboratorijas, gali būti lydima panašiomis atakomis, kaip cheminio ginklo panaudojimas Sirijos kare.

08:17 Rados deputatas Fiodoras Venislavskis teigia, kad prie Kyjivo esančių Rusijos pajėgų užnugaryje išdėstyti dalniai, kuriems įsakyta šaudyti į saviškius, jei priekinė linija trauktųsi.

07:49 Ukrainos Generalinio štabo duomenimis, Rusijos Rostovo srityje į karą Ukrainoje verbuojami kaliniai. Už tai jiems žadama amnestija.

07:35 Jungtinių Tautų duomenimis, Ukrainą jau paliko maždaug milijonas vaikų.

...

07:33 Apšaudytas oro uostas prie Lucko, Rusijos aviacija bombardavo Dniprą.

07:30 Sprogimas nugriaudėjo Ivano Frankivske.

...

2022 03 11 07:27
Spausdinti