Meniu
Prenumerata

trečiadienis, spalio 2 d.


Šeštoji Ukrainos karo diena: paskutinės naujienos iš fronto
Alfa.lt
NEXTA
Kijevo televizijos bokštas.

21:04 Galingas sprogimas Čuhujevo kariniame aerodrome Charkivo srityje.

...

20:52 Iš Ukrainos į Lenkiją bėgantys afrikiečiai sako, kad ukrainiečių pareigūnai jų neleidžia į autobusus ir traukinius, liepia eiti link sienos pėsčiomis.

...

20:38 Ukrainos kariuomenė praneša, kad Černihivo srityje jai atiteko TOS-1 „Buratino“ kompleksas – viena pavojingiausių Rusijos armijos raketinių sistemų.

19:54 Per pastarasias 6 paras ukrainiečių gaisrininkai – gelbėtojai vyko į iškvietimus daugiau nei 6000 kartų.

19:31 Charkivo bombardavimas nesiliauja iki šiol.

...

19:28 Dnipro srities taryba pranešė, kad Krivyj Roho srityje situaciją kontroliuoja Ukrainos kariuomenė ir savanorių daliniai.

19:12 Jungtinių Tautų duomenimis, Ukrainą jau paliko apie 700 tūkstančių karo pabėgėlių.

19:05 Ukraina „neatmeta galimybės“ paleisti raketas į Baltarusijos teritoriją, kaip atgrasymo priemonę, praneša NEXTA. Informacija nepatvirtinta.

19:03 Pirminiais duomenimis, smūgis Kijevo televizijos bokštui nusinešė 5 gyvybes.

18:34 Į Chersoną įsiveržę rusų kareiviai nebeturi atsitraukimo kelių. Miesto administracija baiminasi, kad atsitraukimui jie panaudos gyvajį skydą iš nelaisvėn paimtų civilių.

17:38 Socialiniuose tinkluose ir žiniasklaidoje sklinda pranešimas, kad Kijeve Rusijos pajėgos smogė į televizijos bokštą.

...

17:27 Ukrainos Sausumos pajėgos praneša, kad karius jau pasiekė nauja prieštankinių sistemų NLAW siunta.

17:18 Mariupolio miesto taryba praneša, kad besitęsiant miesto bombardavimui, nukentėjo keletas daugiabučių ir mokykla. Teigiama, kad Rusijos pajėgos kryptingai atakuoja miesto infrastruktūros objektus ir neleidžia atkurti komunalinių paslaugų tiekimo.

17:13 Kinija stengiasi evakuoti iš Ukrainos apie 1600 savo piliečių. Oru tai padaryti neįmanoma – ieškomi antžeminiai maršrutai.

17:04 Paviešinti Rusijos pajėgų smūgio Charkivo ligoninei padariniai.

...

16:35 Ukrainiečių savanorių bataljone „Azovas“ suburta atskira nacionalinė baltarusių kuopa.

...

16:21 Charkivo administracija praneša, kad virš miesto numuštas Rusijos lėktuvas, bombardavęs gyvenamuosius rajonus.

16:11 Iki šiol besitęsiančio Charkivo apšaudymo metu smogta ligoninei. Yra žuvusiųjų ir sužeistųjų, praneša žiniasklaidos kanalas NEXTA.

16:06 Ukrainos Teritorinės gynybos pajėgose tarnaujantys baltarusių savanoriai kreipėsi į savo tautiečius Baltarusijos armijoje, kurie pasak kai kurių šaltinių jau peržengė Ukrainos sieną.

...

14:57 Ukrainos Branduolinio ir radiacinio saugumo centras praneša, kad Černobylio AE užgrobę okupantų kareiviai patiria pavojingą radiacijos poveikį. Pabrėžiama, kad AE komplekso objektai yra patikimai apsaugoti, tačiau karinė technika sukelia dulkių debesis iš užteršto grunto. Taigi, jie kenkia patys sau.

14:27 Kaip ir daugelyje okupuotų Ukrainos miestų ir kaimų, Kupiansko (Donecko sritis) gyventojai nenuolaidžiauja okupantams ir bando juos stabdyti kiekviena pasitaikiusia proga.

...

14:23 UNIAN, remdamasi humanitarinės organizacijos savanorio liudijimais, praneša, kad Donecko srities Volnovachos miestas yra sistemingai griaunamas Rusijos pajėgų, griuvėsiais užverčiami ir rūsiuose besislepiantys civiliai. Šiuo metu bandoma susitarti su Rusijos pajėgomis dėl „žaliojo koridoriaus“, kad civiliai galėtų evakuotis.

14:09 Rusijos pajėgos apšaudė Odesos srityje esančia gyvenvietę Dačnoje. Sugriauti 9 gyvenamieji namai, pažeistas dujotiekis. žuvo 1 žmogus, 2 sužeisti.

13:07 Nepatvirtintais duomenimis į Černihivo sritį įžengė Baltarusijos pajėgos. Vietos gyventojai praneša apie keliasdešimt technikos vienetų, tarp kurių ir salvinės ugnies kompleksai „Grad“.

12:48 Sumų srities administracija praneša, kad Nizų kaimą važinėja rusų technika ir šaudo į visus pastebėtus civilius.

12:44 Čerinihivo srities administracija paskelbė mokėsianti premijas už nukautus okupantus ir sunaikintą jų techniką. Už kareivį žadama beveik 300 eurų, už tanką – apie 7000 eurų.

12:32 Odesos naujienų portalas dumskaya.net teigia gavęs informacijos, kad šiandien prie Odesos paplūdimių buvo priartėję rusų desantiniai laivai, tačiau desantas nebuvo išlaipintas, nes šauktiniai jūrų pėstininkai esą atsisakė pulti didžiulį miestą.

11:52 Čerkasų miesto, esančio piečiau Kijevo, meras paragino gyventojus ruoštis miesto gynybai. Iki šiol situacija šiame rajone rami, priešo pajėgos jo nepasiekė, tačiau baiminamasi, kad taip gali nutikti.

11:47 Ukrainos Generalinis štabas praneša, kad Černihivo prieigose neutralizuota rusų diversantų grupė.

11:17 Oro kautynėse žuvo ukrainiečių pilotas pilotas Aleksandras Oksančenka, laikytas vienu geriausių pilotų pasaulyje. Jis žuvo, kai nusiviliojo paskui save priešo lėktuvus, kad pagelbėtų ginklo broliams, praneša censor.net. A. Oksančenkai suteiktas Ukrainos didvyrio vardas.

11:11 Berdiansko (Zaporožės sritis) gyventojau jau daugiau nei parą protestuoja prieš okupantų kareivius.

...

11:07 Charkivo administracija praneša, kad miesto bombardavimas tęsiasi, ragina pripažinti šiuos veiksmus genocidu.

11:06 Rusijos pajėgos apšaudė ukrainiečių dalinį Žitomiro srityje. Žuvusiųjų skaičius tikslinamas.

10:38 Rusijos pajėgos apšaudo Kanatovo karini aerodromą, praneša Kirovogrado srities administracija.

10:22 Chersono meras pranešė, kad okupantų pajėgos telkiasi miesto prieigose, bet miestą šiuo metu visiškai kontroliuoja ukrainiečiai. Jis kreipėsi į miesto gyventojus ir nesirinkdamas žodžių paragino visus turinčius ginklą žudyti okupantus.

10:15 Rusijos Gynybos ministras Sregejus Šoigu pranešė, kad žuvusių Rusijos kareivių šeimoms bus išmokamos 11 000 rublių kompensacijos. Tai apytikriai 100 eurų, tačiau nuolat krentant kursui, ši suma mažėja kiekvieną dieną.

10:07 Charkivo apšaudymas tęsiasi. Nukentėjo viena didžiausių Europoje – Laisvės aikštė.

...

09:27 Ukrainos Generalinis štabas skelbia tokius Rusijos pajėgų nuostolius šiame kare: 5710 žuvusių kareivių, 200 belaisvių, 29 sunaikinti ir pažeisti lėktuvai, 29 sraigtasparniai, 198 tankai, 846 šarvuočiai, 77 artilerijos sistemos, 7 priešlėktuviniai kompleksai, 24 raketinės salvinės sistemos, 60 degalų cisternų, 3 dronai, 2 kateriai, 305 automobiliai.

08:54 Ukrainos Karinės oro pajėgos praneša, kad per vakar dieną ukrainiečių pilotai ir priešlėktuvinės gynybos sistemos numušė 5 rusų naikintuvs Su-30 ir Su-35. Ukrainos aviacija atakavo priešo technikos kolonas Kijevo, Černihivo ir Žitomiro srityse. Dronai „Bayraktar“ sunaikino 1 priešo tanką ir 2 raketinius kompleksus „Buk“.

08:44 Vakarykštis artilerijos smūgis ukrainiečių daliniui Ochtyrkoje nusinešė mažiausiai 70 Ukrainos karių gyvybes, pranešė Sumų karinė administracija.

08:38 Čečėnijos prezidentas Ramzanas Kadyrovas pripažino, kad Ukrainoje žuvo 2 ir buvo sužeisti 6 čečėnų kareiviai.

08:36 Rusų raketos smogė Loščinovkos kaimui Odesos srityje, pranešė Izmailo rajono meras. Šiame kaime dislokuota vien iš ukrainiečių radijolokacinių stočių.

08:27 Sumų srityje civiliai, kartu su Teritorinės gynybos savanoriais be mūšio paėmė keletą priešo technikos vienetų.

08:24 Dalinai okupuotame Dergačevo rajone Charkive sunaikinti 2 Rusijos pajėgų tankai, praneša Ukrainos policija.

2022 03 01 08:19
Spausdinti