Meniu
Prenumerata

penktadienis, balandžio 26 d.


ĮTAMPA AZIJOJE
Šiaurės Korėjai paleidus raketą, Japonija ir JAV surengė bendras karines pratybas
BNS
Unsplash
Asociatyvi nuotrauka.

Šiaurės Korėjai penktadienį paleidus tolimojo nuotolio balistinę raketą (ICBM), Japonija ir Jungtinės Valstijos surengė bendras karines pratybas oro erdvėje virš Japonijos jūros, pranešė Tokijo pareigūnai.

Šis pranešimas buvo paskelbtas po to, kai Japonija pranešė, kad balistinė raketa, kaip manoma, nukrito vandenyse, esančiuose šalies išskirtinėje ekonominėje zonoje (IEZ) į vakarus nuo Hokaido.

IEZ tęsiasi iki 200 jūrmylių nuo Japonijos kranto linijos, už jos teritorinių vandenų ribų.

„Japonijos savigynos pajėgos ir JAV ginkluotosios pajėgos surengė dvišales pratybas... Japoniją supant vis sudėtingesnei saugumo aplinkai“, – sakoma Japonijos gynybos ministerijos išplatintame jungtinio štabo pranešime.

Taktinės oro pratybos surengtos po to, kai „Šiaurės Korėja paleido ICBM klasės balistinę raketą, kuri nukrito Japonijos išskirtinėje ekonominėje zonoje Japonijos jūroje“, nurodoma pareiškime.

„Šios dvišalės pratybos dar kartą patvirtina tvirtą Japonijos ir Jungtinių Valstijų pasiryžimą reaguoti į bet kokią situaciją“, – priduriama jame.

Pareiškime teigiama, kad šios pratybos taip pat „toliau stiprina Japonijos ir JAV aljanso atgrasymo ir reagavimo pajėgumus“.

Japonijoje dislokuota apie 55 000 JAV karių, dauguma jų – pietiniame Okinavos regione; amerikiečių oro pajėgų bazės įsikūrusios Tokijo priemiestyje ir šiauriniame Aomorio regione.

2022 11 18 13:21
Spausdinti