Meniu
Prenumerata

šeštadienis, balandžio 20 d.


ENERGETIKA
Suomijoje pradėjo veikti SGD terminalas Ingos uoste
BNS
Unsplash

Ingos uoste Suomijos pietinėje pakrantėje pradėjo veikti suskystintų gamtinių dujų (SGD) terminalas, pranešė suomių visuomeninis transliuotojas „Yle“.

Esa Hallivuori, už dujų perdavimą atsakingas Suomijos valstybinės dujų sistemos operatorės „Gasgrid Finland“ vyresnysis viceprezidentas, antradienį patvirtino, kad „dabar viskas baigta ir patikrinta ir mūsų terminalo klientai gali pradėti skirstyti dujas ne tik Suomijos, bet ir Baltijos šalių pramonės, energetikos bei gyventojų poreikiams“.

Jis patikino, kad terminalas Ingos uoste jau pradėtas eksploatuoti.

Suskystintos gamtinės dujos jūrų transportu atgabenamos į Suomijos išsinuomotą SGD laivą-saugyklą su išdujinimo įrenginiu (FSRU) „Exemplar“, esantį Ingos uoste, ir dujos iš šio laivo-saugyklos dujotiekiu perduodamos į krantą.

„Exemplar“ Ingos uostą pasiekė gruodžio 28-ąją ir laivas-saugykla jau buvo sėkmingai integruotas į „Gasgrid Finland“ dujų perdavimo tinklą.

SGD terminalo laivas yra 291 metro ilgio ir 43 metrų pločio. Visiškai pakrautas, jis talpina apie 68 tūkst. tonų SGD.

Laivo metinis išdujinimo pajėgumas siekia 40 TWh, o tai gerokai viršija metinius Suomijos gamtinių dujų poreikius. SGD terminalas taip pat leis per dujotiekį „Balticconnector“ tiekti dujas Baltijos šalims ir net Lenkijai.

2023 01 18 11:21
Spausdinti