Meniu
Prenumerata

ketvirtadienis, kovo 28 d.


ŽALIASIS PASAS
Susitarimą dėl ES žaliojo sertifikato planuojama pasiekti iki birželio pabaigos
BNS
Unsplash
Iki vasaros vidurio ES planuojama paskiepyti 70 proc. populiacijos.

Vilnius, gegužės 31 d. (BNS). Susitarimai dėl žaliojo sertifikato turėtų būti patvirtinti iki birželio pabaigos, sako už Europos Sąjungos vidaus rinką atsakingas eurokomisaras Thierry Bretonas. 

Jis taip pat patikino, kad pagal EK susitarimus su gamintojais, vakcinų tiekimo pagreitis ir toliau spartės siekiant tikslo iki vasaros vidurio paskiepyti 70 proc. populiacijos.

„Mes tikime, kad tai bus baigta iki birželio pabaigos, ir žaliasis sertifikatas pradės veikti, nes norime būti pasirengę prasidedančiam vasaros sezonui“, – pirmadienį po susitikimo su prezidentu Gitanu Nausėda per spaudos konferenciją Vilniuje sakė T. Bretonas.

Jis įsitikinęs, kad sertifikatas, parodantis, ar asmuo yra pasiskiepijęs, persirgęs, ar turi neigiamą COVID-19 testą, leis europiečiams laisviau keliauti, keliant patirti kuo mažiau rizikos ir padės kovoti su ligos plitimu. 

Europos Parlamentas ir Europos Sąjungos valstybės narės praėjusią savaitę pasiekė susitarimą, kuris leistų visiems žmonėms, gyvenantiems 27 ES šalyse, gauti skaitmeninį sveikatos pažymėjimą, vadinamąjį žaliąjį sertifikatą, įrodysiantį jų vakcinacijos statusą, COVID-19 testo rezultatą ar pasveikimo nuo koronavirusinės infekcijos faktą. Šį susitarimą oficialiai dar turi patvirtinti Europos Parlamentas, jo plenarinė sesija suplanuota birželio 7–10 dienomis Strasbūre.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB BNS sutikimo draudžiama

2021 05 31 11:36
Spausdinti