Meniu
Prenumerata

sekmadienis, rugsėjo 29 d.


KINIJA IR HONKONGAS
T. Summersas: drįsčiau abejoti, ar Honkongas galėtų ir norėtų nusigręžti nuo Kinijos
Agnė Baltrūnaitė
T. Summersas: „Honkongui sudėtingiau konkuruoti su kitais itin išsivysčiusiais Kinijos miestais, pavyzdžiui, Šendženu, Šanchajumi, Guangdžou ar Hangdžou.“.

Buvęs Didžiosios Britanijos diplomatas Kinijoje bei Honkonge, Honkongo kiniškojo universiteto docentas Timas Summersas tvirtina, kad šiais laikais Honkongui sudėtinga išlaikyti savo vaidmenį tiek Rytų Azijos regione, tiek visame pasaulyje. Apie tai, kaip keisis Honkongo ir kitų Rytų bei Pietryčių Azijos šalių bei regionų vaidmuo pasaulyje ir santykiai su Kinija, docentas kalbėjosi su IQ apžvalgininke Agne Baltrūnaite.

IQ redakcija rašo apie verslą, politiką, kultūrą ir kitus svarbiausius visuomenės reiškinius. Mes kuriame kokybišką ir išskirtinį turinį. Kviečiame mus palaikyti prenumeruojant mūsų žurnalą sau ar jums artimiems žmonėms mūsų prenumeratos svetainėje https://prenumeratoriai.lt/. Užsisakiusiems žurnalą metams – visas turinys iq.lt svetainėje nemokamas.

Honkonge veikia daugybė verslo korporacijų, pažangiųjų technologijų gamintojų. Bet ar šis miestas, patiriantis vis didesnę Kinijos įtaką, išsaugos savo unikalų vaidmenį pasaulyje?

– Pasaulio dėmesys Honkongui aukščiausią tašką pasiekė 2019-aisiais, kai šalies gatves užplūdo didžiulė protestuotojų už demokratiją banga. Vėliau, 2020 m., kai kilo COVID-19 pandemija, Pekinas toliau atkakliai siekė įvairiomis politinėmis priemonėmis palaužti Honkongą, pasaulio dėmesys nuo Honkongo kuriam laikui nukrypo.

2024 09 24 06:45
Spausdinti