Meniu
Prenumerata

penktadienis, balandžio 19 d.


VENESUELA
„The Washington Post“: Venesuelos opozicija pasamdė JAV kompaniją dėl N. Maduro nuvertimo
BNS

Venesuelos opozicijos nariai spalio mėnesį sudarė beveik 213 mln. dolerių (197,5 mln. eurų) vertės kontraktą su amerikiečių kompanija „Silvercorp USA“ dėl įsiveržimo į šalį ir prezidento Nicolas Maduro nuvertimo, rodo dokumentas, kurį paskelbė JAV laikraštis „The Washington Post“.

42 puslapių dokumente planas aprašytas su smulkiausiomis taktinėmis detalėmis, pradedant sprogstamųjų įtaisų išdėstymu padėti, baigiant specialiųjų priemonių naudojimu. Tačiau dokumente nėra jokio paaiškinimo, kaip nedidelė grupė gali įveikti šimtus tūkstančių saugumo pajėgų narių, kurie lieka ištikimi valdančiajai partijai.

„Paslaugų tiekėjų grupė konsultuos partnerių grupę ir padės jai planuoti ir įgyvendinti operaciją dėl Nicolas Maduro pagrobimo, sulaikymo ar nušalinimo (toliau – „pagrindinis tikslas“), dabartinio režimo nušalinimo ir pripažinto Venesuelos prezidento Juano Guaido įvesdinimo“, – sakoma dokumente.

„Bendra projekto kaina preliminariai vertinama 212 mln. 900 tūkst. [dolerių] per 495 dienas“, – sakoma skyriuje „Pradinė projekto fazė“.

„The Washington Post“ rašo, kad kontrakto kopiją pateikė patys Venesuelos opozicijos nariai.

Dokumentą pasirašė Venesuelos parlamento narys Sergio Vergara. J. Guaido parašo nėra, bet jis minimas „The Washington Post“ paskelbtoje šešių puslapių opozicijos ir „Silvercorp“ sutartyje dėl bendrų paslaugų. 

Jeigu šio dokumento autentiškumas būtų patvirtintas, tai gali sukompromituoti opozicijos lyderį, neigiantį bet kokius savo ryšius su „Silvercorp“ ar bandymu jėga nuversti N. Maduro.

Sekmadienį venesueliečių vidaus reikalų ministerija paskelbė, kad buvo sužlugdytas kovotojų grupės bandymas iš Kolumbijos greitaeigiais kateriais įsiveržti į Venesuelą.

Tarp 13 areštuotų šio bandymo dalyvių yra du JAV piliečiai, paskelbė N. Maduro. Jis pademonstravo suimtų 41 metų Airano Berry ir 34 metų Luke'o Denmano amerikietiškus pasus ir kitus asmens dokumentus.

Nurodoma, kad šie amerikiečiai dirbo su buvusiu JAV kariškiu Jordanu Goudreau, kuris vadovauja Floridoje įsikūrusiai apsaugos kompanijai „Silvercorp USA“.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB BNS sutikimo draudžiama

2020 05 08 09:34
Spausdinti