Meniu
Prenumerata

penktadienis, kovo 29 d.


MAINAI
Turkija Kremliaus reikalavimus atšaukti sankcijas mainais į grūdų atblokavimą vadina „teisėtais“
BNS
Unsplash

Turkijos užsienio reikalų ministras trečiadienį pareiškė, kad Rusija „teisėtai“ reikalauja panaikinti jai taikomas sankcijas mainais į Maskvos pagalbą siekiant išgabenti į pasaulio rinką Ukrainoje įstrigusias grūdų atsargas.

„Jeigu norime atverti tarptautinę rinką Ukrainos grūdams, kliūčių, trukdančių Rusijos eksportui, pašalinimą laikome teisėtu reikalavimu“, – Turkijos užsienio reikalų ministras Mevlutas Cavusoglu sakė per bendrą spaudos konferenciją Ankaroje su Rusijos diplomatijos vadovu Sergejumi Lavrovu.

Sankcijos Maskvos finansų sistemai, įvestos dėl Rusijos karo Ukrainoje, trikdo rusiškų grūdų ir trąšų eksportą.

S. Lavrovas antradienį atskrido į Ankarą, pasaulyje tvyrant dideliam nerimui dėl galinčio susidaryti didelio maisto stygiaus, iš dalies siejamo su Rusijos invazija į Ukrainą.

Jungtinių Tautų prašymu Turkija pasiūlė, kad jos kariniai laivai lydėtų prekinių laivų vilkstines iš Ukrainos uostų, nepaisant jūrinių minų pavojaus. Minų anksčiau buvo aptikta netoli Turkijos krantų.

M. Cavusoglu sveikino „protingą“ ir „įgyvendinamą“ JT planą, taip pat pasiūlė surengti susitikimą Stambule, kad būtų aptartos šios schemos detalės.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB BNS sutikimo draudžiama

2022 06 08 13:43
Spausdinti