Meniu
Prenumerata

ketvirtadienis, kovo 28 d.


AZIJA
TVF vadovė giria Kinijos „ryžtingą“ sprendimą atsisakyti „nulinės“ COVID-19 politikos
BNS
Europos Parlamentas
K. Georgieva.

Tarptautinio valiutos fondo (TVF) vadovė giria „ryžtingą“ Kinijos sprendimą atsisakyti griežtos „nulinės“ COVID-19 politikos.

Pekinas trečiadienį paskelbė gerokai sušvelninantis dėl COVID-19 įvestus suvaržymus. Šalyje kilus protestams dėl šių apribojimų, buvo nuspręsta, be kita ko, atsisakyti didelio masto karantinų ir leisti kai kuriems teigiamą testo atsakymą gavusiems asmenims karantinuotis namie.

„Sveikiname ryžtingus veiksmus, kurių ėmėsi Kinijos valdžia ... siekdama pertvarkyti COVID-19 politikos priemones ir užtikrinti didesnę paskatą ekonomikos augimo Kinijoje atgaivinimui“, – pareiškė Kristalina Georgieva per spaudos konferenciją su kitų svarbių ekonominių institucijų vadovais, kuri penktadienį buvo surengta po Rytų Kinijos Huanšano mieste įvykusios konferencijos, kurią organizavo kadenciją baigiantis ministras pirmininkas Li Keqiangas.

Pastangos didinti vakcinacijos lygį ir antivirusinio gydymo mastą „yra labai naudingos Kinijos žmonėms, bet taip pat yra svarbios Azijai ir likusiai pasaulio daliai“, pažymėjo TVF vadovė.

„Kinijos ekonominės veiklos rezultatai svarbūs [ne tik] Kinijai – jie svarbūs ir pasaulio ekonomikai.“

Pasaulio ekonomika šiemet patyrė nemažai sukrėtimų, kuriuos lėmė visų pirma Rusijos invazija į Ukrainą, dar sutrikdžiusi atsigavimą po pandemijos ir pagilinusi pragyvenimo išlaidų krizę daugelyje šalių.

„Nulinio“ COVID-19 politikos atsisakymas „padės pašalinti vieną neapibrėžtumo veiksnių šaltinį“ pasaulyje, kurį krečia pandemijos, karo Ukrainoje ir klimato kaitos poveikis, toje pat spaudos konferencijoje pareiškė Pasaulio prekybos organizacijos generalinė direktorė Ngozi Okonjo-Iweala.

Tuo tarpu Ekonominio bendradarbiavimo ir plėtros organizacijos (EBPO) generalinis sekretorius Mathiasas Cormannas pažymėjo, kad politikos „pakeitimai parems atsigavimą ir Kinijoje, ir visame pasaulyje“.

2022 12 09 11:25
Spausdinti