Meniu
Prenumerata

penktadienis, kovo 29 d.


KARAS UKRAINOJE
Ukraina: auga grėsmė, kad Rusija pradės naują puolimą iš Baltarusijos teritorijos
BNS
Scanpix
A. Lukašenka ir V. Putinas.

Kyjivas ketvirtadienį pareiškė, kad vis daugiau priešiškų Minsko ir Maskvos pareiškimų ir bendrų pajėgų dislokavimas rodo „didėjančią“ grėsmę, kad Rusija pradės puolimą iš Baltarusijos.

„Rusijos ir Baltarusijos karinės ir politinės vadovybės agresyvi retorika stiprėja... Auga grėsmė, kad Rusijos ginkluotosios pajėgos atnaujins puolimą šiauriniame fronte“, – per spaudos konferenciją sakė Ukrainos generalinio štabo viršininko pavaduotojas Oleksijus Hromovas.

Jis tai pareiškė po to, kai praėjusią savaitę buvo paskelbta apie kuriamas naujas bendras Minsko ir Maskvos pajėgos, kurioms esą pavesta ginti Baltarusijos sienas.

Puolimas, pasak O. Hromovo, gali būti pradėtas „į vakarus nuo Baltarusijos sienos, siekiant nukirsti pagrindines logistikos arterijas, kuriomis Ukrainai tiekiami ginklai ir karinė įranga“ iš šalių, esančių į vakarus nuo Ukrainos. Tarp tokių šalių yra ir Lenkija.

Kiek anksčiau ketvirtadienį Baltarusijos valstybės saugumo komitetas (KGB) išplatino pareiškimą, kuriame, kaip praneša valstybinė naujienų agentūra „Belta“, nurodė, jog „kone kasdien mes matome intensyvėjančią žvalgybinę veiklą iš Ukrainos teritorijos ir bandymus pažeisti Baltarusijos oro erdvę“.

Minskas pirmadienį pareiškė, kad kuriant naujas bendras pajėgas, Baltarusijoje bus dislokuota iki 9 tūkst. Rusijos karių ir apie 170 tankų.

Baltarusija tvirtina, kad šios pajėgos vykdys išskirtinai gynybines funkcijas ir gins šalies sienas.

Tačiau ukrainiečių prezidentas Volodymyras Zelenskis neseniai įvykusiame Didžiojo septyneto (G 7) susitikime apkaltino Rusiją bandant „tiesiogiai įtraukti Baltarusiją į šį karą“.

2022 10 20 18:17
Spausdinti