Meniu
Prenumerata

sekmadienis, balandžio 28 d.


KARAS UKRAINOJE
Ukraina naikintuvų F-16 turėtų sulaukti birželį
ELTA
Bendrovė
F-16.

Pirmieji naikintuvai F-16 bus perduoti Ukrainai vasaros pradžioje, birželį. Apie tai naujienų portalas rbc.ua praneša remdamasis leidinio „Foreign Policy“ duomenimis.

Leidinys išanalizavo Europos politikų pasisakymus šia tema Miuncheno saugumo konferencijoje.

„Manau, kad birželį pamatysime juos Ukrainoje“, – „Foreign Policy“ cituoja Lietuvos krašto apsaugos ministro Arvydo Anušausko žodžius apie F-16.

Informaciją apie šį terminą patvirtino ir kitas Europos politikas dalyvavęs Miuncheno saugumo konferencijoje.

Kyjivas tikisi, kad 12 pilotų bus apmokyti valdyti naikintuvus F-16 iki JAV finansinių metų pabaigos, t. y. iki rugsėjo mėnesio.

Anksčiau Ukrainos sąjungininkai skelbė apie „aviacijos koalicijos“ sudarymą, kad šaliai būtų perduoti modernūs naikintuvai F-16. Šiai koalicijai vadovauja Nyderlandai ir Danija.

Neseniai oficialiai paaiškėjo, kad pirmoji ukrainiečių pilotų grupė baigė bazinių mokymų programą Jungtinėje Karalystėje ir pradėjo treniruotis pilotuoti naikintuvus F-16 Danijoje.

2023 m. gruodžio pabaigoje Nyderlandų premjeras Markas Rutte sakė, kad šalies vyriausybė nusprendė paruošti pirmuosius 18 šių naikintuvų perdavimui Ukrainai.

Jis taip pat teigė, kad perdavimo procesas vyksta pagal grafiką, o Ukraina gaus 24 naikintuvus F-16 – galbūt netgi daugiau, bet ne mažiau.

2024 02 18 12:10
Spausdinti