Meniu
Prenumerata

penktadienis, balandžio 19 d.


KARAS UKRAINOJE
Ukraina: per Rusijos smūgius prieš humanitarinę vilkstinę žuvo 25 žmonės
BNS
Twitter
Subombarduota humanitarinė vilkstinė.

Per Rusijos smūgius civilių automobilių vilkstinei Ukrainos pietiniame Zaporižios regione, fronto linijoje, penktadienį žuvo mažiausiai 25 žmonės, paskelbė ukrainiečių pareigūnai.

Zaporižios srities administracijos vadovas Oleksandras Staruchas sakė, kad per smūgius taip pat buvo sužeisti dar 28 žmonės, „visi civiliai, vietos gyventojai“.

Prokremliškas pareigūnas Rusijos okupuotame Zaporižios regione Vladimiras Rogovas apkaltino Kyjivą ir neigė, kad už ataką atsakinga Rusijos kariuomenė.

O. Staruchas sakė, kad Rusijos pajėgos „raketomis atakavo iš srities centro išvykstančią humanitarinę vilkstinę“.

„Žmonės stovėjo eilėje, kad galėtų išvykti į laikinai okupuotą teritoriją, pasiimti savo giminaičių ir nuvežti pagalbos“, – sakė jis socialiniuose tinkluose.

O. Staruchas taip pat paskelbė sudegusių automobilių ir kelių ant kelio gulinčių lavonų nuotrauką.

Pramonės centras Zaporižia, kuriame prieš karą gyveno 700 tūkst. gyventojų, yra kontroliuojamas Ukrainos, tačiau Rusija jį apšaudo raketomis.

Dalį srities yra okupavusi Maskva, ketinanti penktadienį per ceremoniją Kremliuje oficialiai aneksuoti šį regioną.

Tuo metu Rusijos kontroliuojamame Ukrainos pietiniame Chersono regione per Kyjivo pajėgų smūgius žuvo vienas Maskvos primestas pareigūnas, penktadienį pranešė Rusijos valstybinė naujienų agentūra, remdamasi vietos pareigūnais.

"[Aleksejus] Kateriničevas žuvo nuo tikslaus smūgio iš HIMARS. Dvi raketos pataikė į namą, kuriame jis buvo“, – sakė Maskvos primestos Chersono regiono administracijos vadovo pavaduotojas Kirilas Stremousovas, paminėdamas JAV tiekiamas ginklų sistemas.

Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis pavadino Rusiją „teroristine valstybe“ ir „kraugeriškais niekšais“.

„Taip padaryti galėjo tik visiški teroristai“, – sakė V. Zelenskis.

Jis pareiškė, kad Rusija yra teroristinė valstybė, ir pridūrė: „Kraugeriški niekšai! Būtinai atsakysite. Už kiekvieną pražudytą ukrainiečių gyvybę!“

2022 09 30 13:40
Spausdinti